Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Εκλογές στην Ελλάδα μετά τις εκλογές στη Γερμανία «βλέπει» ο Φώτης Κουβέλης

Εκλογές στην Ελλάδα μετά τις εκλογές στη Γερμανία «βλέπει» ο Φώτης Κουβέλης Παράλληλα επανέλαβε την άποψή του ότι υπήρξε προσυνεννόηση Σαμαρά-Βενιζέλου για να συνεχίσουν κοινή κυβερνητική πορεία
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών στην Ελλάδα μετά τις εκλογές στη Γερμανία ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή τύπου στη Λάρισα. Παράλληλα επανέλαβε την άποψή του ότι υπήρξε προσυνεννόηση Σαμαρά-Βενιζέλου για να συνεχίσουν κοινή κυβερνητική πορεία πριν από την συνάντηση από την οποία αποχώρησε ο ίδιος και αναρωτήθηκε ποια θα είναι η στάση του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή όταν κατατεθούν προς συζήτηση οι δυο προτάσεις νόμου που υπέβαλε μαζί με την ΔΗΜΑΡ πριν η τελευταία αποχωρήσει από την κυβέρνηση.
Ο αρχηγός της Δημοκρατικής Αριστεράς επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι επιχειρεί - με αποφάσεις όπως το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο - να «μπετονάρει» τον πολιτικό της χώρο και εκτίμησε εκ νέου ότι ο πρωθυπουργός με την απόφαση για το λουκέτο στην ΕΡΤ επεδίωκε να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές αλλά τελικά ανέκρουσε πρύμναν λόγω πιέσεων που ασκήθηκαν από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Σε ερώτημα σχετικά με το ότι αποδόθηκαν εμμέσως ευθύνες στον πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη και για το θέμα της ΕΡΤ καθώς δεν προχώρησε το ζήτημα των απολύσεων στο Δημόσιο, ο κ. Κουβέλης ένθερμα υποστήριξε τις επιλογές του πρώην υπουργού, σχολιάζοντας μάλιστα σκωπτικά ότι «για κάθε σεισμό, λιμό και καταποντισμό φταίει ο Μανιτάκης».

Καλούμενος να σχολιάσει, επίσης, το αν μετά τις τελευταίες εξελίξεις υπάρχουν ακόμη περιθώρια σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σχολίασε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει μία επιλογή «κεντροδεξιάς» και όχι «κεντροαριστεράς».

Εντύπωση, πάντως, έκανε η αναφορά του κ. Κουβέλη για τα στελέχη του κόμματος που, όπως αποφασίστηκε, θα παραμείνουν σε θέσεις του κρατικού μηχανισμού, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να υποστηρίζει ότι μόνο αυτοί προτάθηκαν κατόπιν αξιολόγησης και όχι ως «ρουσφέτια» αφού το κόμμα του δεν αντιλαμβάνεται ως «λάφυρο» τον χώρο του Δημοσίου.

Απηύθυνε, τέλος, προσκλητήριο συγκρότησης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού εκτιμώντας ότι από δω και πέρα η ΔΗΜΑΡ θα προχωρήσει «πολύ πιο δυνατά από ό,τι το προηγούμενο διάστημα».