Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΦΟΡΤΣΑΚΗ



http://www.zarpanews.gr/wp-content/uploads/2015/08/fortsakis.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τη χαριστική βολή στο εκπαιδευτικό σύστημά μας επιχειρεί να δώσει ο Υπουργός Παιδείας κύριος Αριστείδης Μπαλτάς, ενώ επίκειται η αποχώρησή του από το Υπουργείο Παιδείας. Μετά τα σχέδια της τελευταίας στιγμής για αλλαγές στη διοίκηση της εκπαίδευσης, η υλοποίηση των οποίων, πέραν των πολιτικών ζητημάτων που θέτει, θα καταστήσει αδύνατη την έγκαιρη αντιμετώπιση φλεγόντων προβλημάτων και κατ’ επέκταση την ομαλή έναρξη του εκπαιδευτικού έτους, την τιμητική της έχει τώρα η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.

Πρωταγωνιστής του Υπουργείου Παιδείας στο πεδίο αυτό είναι ο Γενικός Γραμματέας κύριος Δημήτρης Χασάπης, ο οποίος, σε σχέση με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στις εκπαιδευτικές μονάδες του εξωτερικού, νομοθετεί με δελτία τύπου και προφορικές εντολές και προκαλεί κομφούζιο στη λειτουργία των ελληνόγλωσσων σχολείων μας.
Στην ίδια κατεύθυνση, με χθεσινή απόφασή του ο Υπουργός Παιδείας κύριος Αριστείδης Μπαλτάς κυρώνει κατ’ επιλογή του συγκεκριμένους μόνο πίνακες επιλογής για τις θέσεις των Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού. Κατ’ αυτό τον τρόπο ενεργεί παράτυπα και τραυματίζει αφόρητα τη σχετική διαδικασία, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Δυστυχώς, το πολιτικό κύκνειο άσμα του κυρίου Υπουργού στο Υπουργείο Παιδείας δεν διαφοροποιείται από τη δράση του καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του στο χώρο αυτό.