Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ισόπαλη η ρεβάνς της Τρίπολης. Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 1 - 1

Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν Αστέρας Τρίπολης και Ολυμπιακός στη ρεβάνς του 5-0 του πρώτου αγώνα.
Λίγα πράγματα διακυβευόταν στη ρεβάνς ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας επικρατήσει 5-0 στο πρώτο παιχνίδι, δεν υπήρχε το περιθώριο για ανατροπή στον επαναληπτικό.
Κάτι που αποδείχθηκε κιόλας με τις δύο ομάδες να μένουν στο ισόπαλο 1-1 και έτσι ο Ολυμπιακός να παίρνει την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης χωρίς να… ιδρώσει.
Οι γηπεδούχοι στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησαν στο 20’ άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Ιγκλέσιας. Η απάντηση από τον Ολυμπιακό, ήρθε στο 53’ όταν ο Ντα Κόστα με κεφαλιά έκανε το 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Το ματς της Τρίπολης ήταν μία τυπική διαδικασία που δεν χωράει κριτική. Ουσιαστικά για τον Σίλβα ήταν ακόμα μία ευκαιρία να βάλει παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής, να δει για μία ακόμη φορά τους νεαρούς που αποτελούν και το μέλλον της ομάδας και ταυτόχρονα να δει και την κατάσταση του Φουστέρ, ενός παίκτη που αποτελεί χρυσή εφεδρεία, πόσο μάλλον τώρα που έρχεται το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και δεν αποκλείεται να δούμε νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα.
Οσον αφορά στον Αστέρα ήταν μία ευκαιρία να παίξει κόντρα στον αήττητο στην Ελλάδα Ολυμπιακό, να σβήσει την βαριά ήττα του πρώτου ματς στο Φάληρο και να πάρει τονωτική ένεση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Το γκολ του Ιγκλέσιας στο πρώτο μέρος ήταν αυτό που έδωσε νοστιμιά σε μια αναμέτρηση που θύμιζε αγγαρεία. Ο Αστέρας προηγήθηκε στο 20' και ουσιαστικά έθεσε ερώτημα στους Πειραιώτες σχετικά με το αήττητο σερί τους. Ο Ολυμπιακός τη βρήκε στην απάντηση στο 53' με τον Ντα Κόστα, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-1, σφραγίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.
Μέχρι το σφύριγμα της λήξης είδαμε καλό ποδόσφαιρο, είδαμε και μια αποβολή (ο Ντούντου με δεύτερη κίτρινη στο 86'), αλλά το αποτέλεσμα δεν διαφοροποιήθηκε.

Αστέρας: Θεοδωρόπουλος, Αλόκο, Ντουντού, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος (55' Χαμντανί), Μάσα (72' Ιγκόρ), Τσοκάνης, Μουκάμ, Γιάννου (76' Ιωαννίδης)
Ολυμπιακός: Καπίνο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Βούρος, Τσιμίκας (46' Σάλιακας), Μπουχαλάκης (90+1' Λάτσι), Κασάμι, Κολοβός, Φουστέρ (90+1' Μανθάτης), Σεμπά, Πουλίδο