Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Πυροπροστασία .. Δεκάδες εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης


Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών που επικρατούν και στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική

Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ήταν Πολύ υψηλός/Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης,χθες Παρασκευή 06 Αυγούστου.

Τα οχήματα, το προσωπικό του Δήμου, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, το Δασαρχείο, ο σύλλογος "Κυλλήνιος Άδωνις", η ομάδα πυροπροστασίας του Δήμου, οι πρόεδροι και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων και πλήθος εθελοντικών ομάδων ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Δήμου,  για την επιτήρηση και πρόληψη έχοντας αναπτυχθεί σε όλα τα χωριά αλλά και στο αισθητικό δάσος του Πευκιά.

Συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Οι πολίτες που επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά στις προσπάθειες για την αντιπυρική προστασία του Δήμου μας, μπορούν να εγγραφούν στο Μητρώο Εθελοντών του Δήμου (https://forms.gle/3AUohJJiqDMAbhWm8) ή να αποστείλουν το συγκεκριμένο url για να εγγραφούν όποιοι επιθυμούν, ενώ σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης