Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Ο Γκράνας "είδε" πέναλτι και ο Παναθηναϊκος νίκησε τον Πανιώνιο

Πέναλτι-αίσχος υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της Superleague ανέβηκε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε εντός έδρας του Πανιωνίου με 1-0, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής. 

 
Οι "πράσινοι" χρειάστηκαν ένα αμφισβητούμενο πέναλτι για να "λυγίσουν" τον Ιστορικό, ο οποίος, πάντως, δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός, έχοντας παθητικό ρόλο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. 

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δεν κατάφερε να μετουσιώσει την ανωτερότητα του σε γκολ, με τον Πανιώνιο να έχει κατά κύριο λόγο παθητικό ρόλο και να προσπαθεί με αντεπιθέσεις να φανεί απειλητικός.
Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έφτασε κοντά στο γκολ στο 17', με τον Κλωναρίδη να βγάζει τετ-α-τετ τον Βιγιαφάνες με τον Γιαννιώτη, αλλά το πλασέ του Αργεντινούβρήκε το δεξί δοκάρι του Πανιωνίου. Στο 28', η μπάλα στρώθηκε μέσα στην περιοχή στον Μπεργκ, ο οποίος προσπάθησε να εκτελέσει με τη μία αλλά δεν σημάδεψε σωστά, με την μπάλα να περνάει αρκετά μέτρα άουτ.
Οι δύο ομάδες μπήκαν νωθρά στο δεύτερο μέρος, με τον ρυθμό του αγώνα να είναι πολύ αργός και να ευνοεί τον Πανιώνιο.Για τον Παναθηναϊκό χάθηκε στο 62', με τον Μπεργκ να κάνει το σουτ και τον Γιαννιώτη να διώχνει δύσκολα την μπάλα.
Οι “πράσινοι” αδυνατούσαν να “σπάσουν” την άμυνα των φιλοξενούμενων και χρειάστηκαν ένα αμφισβητούμενο πέναλτι για να καταφέρουν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα του Πανιωνίου. Στο στο 73' ο διαιτητής Χρήστος Γκράνας 
( Θράκης), "είδε" πέναλτι ,  βουτιά του Λέτο ένώ ο Τασουλής δεν τον ακούμπησε,,,, με τον Μπεργκ να είναι εύστοχος από τα 11 βήματα και να κάνει το 1-0 στο 74'. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το πέναλτι που δόθηκε στους "πράσινους", καθώς  ο Τασουλής δεν ανέτρεψε τον Λέτο.
 Επίσης, ο διαιτητής της αναμέτρησης έκανε και δεύτερο μεγάλο λάθος, καθώς στο 83' δεν απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ρέις, ο οποίος όχι μόνο έκανε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα, αλλά στη συνέχεια της ίδιας φάσης κλώτσησε και την μπάλα μακριά...
Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Παναθηναϊκός έδωσε χώρο στον Πανιώνιο, ο οποίος δεν μπόρεσε να φανεί καθόλου απειλητικός. Ο Ιστορικός δεν δημιούργησε ούτε μία αξιόλογη φάση, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στη νίκη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο.Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Λουντ (46΄ Ρέις), Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Εμποκού (65΄ Λέτο), Κλωναρίδης (75΄ Π.Βλαχοδήμος), Μπεργκ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (87΄ Σαββίδης), Σιώπης, Μπεν, Μασούντ, Γεσίλ (65΄ Λάμπρου).