Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Παναιτωλικός – Άρης 0-2: Σκόραρε και νίκησε, δικαίως φωνάζουν οι γηπεδούχοι

 Παναιτωλικός – Άρης 0-2: Σκόραρε και νίκησε, δικαίως φωνάζουν οι γηπεδούχοι  

Ο Άρης που δεν είχε σκοράρει μέσα στο έτος, βρήκε δύο τέρματα μέσα σε 20 λεπτά στο Αγρίνιο και κέρδισε τον Παναιτωλικό που έχει δικαιολογημένα παράπονα από τον Τζήλο. Ο διαιτητής στο 3’ είδε πέναλτι σε γλίστρημα του Εντιαγέ μέσα στην περιοχή, με τον Φλόρες να μαρκάρει. Η απόφαση δεν άλλαξε αφού δεν υπήρξε και καμία ειδοποίηση για να δει τη φάση από τον VAR και ο Ματίγια (ανέλαβε την εκτέλεση)…έσπασε την «κατάρα» γράφοντας στο 5’ το 0-1.

Έτσι ο Ισπανός μέσος έδωσε την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να πανηγυρίσουν ύστερα από 494 αγωνιστικά λεπτά! Στο πρωτάθλημα τελευταίο γκολ ήταν αυτό του Καμαρά, με τον Ιωνικό, πριν από 40 μέρες ενώ οι παίκτες του Μάντζιου είχαν σκοράρει για τελευταία φορά τον Δεκέμβρη, στο παιχνίδι κυπέλλου με τον ΟΦΗ (0-2) στο Ηράκλειο

Το 0-1 έδωσε ψυχολογία στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πατούσαν καλύτερα, έβγαιναν ωραία στην κόντρα και στο 20’ σκόραραν για δεύτερη φορά (πάλι με πέναλτι, αυτή τη φορά του Καμαρά), σε ένα διάστημα όπου οι γηπεδούχοι είχαν γκρίνια για τον Τζήλο και…έχασαν το μυαλό τους.

Μετά το 30’ βέβαια έκαναν φάσεις αλλά δεν σκόραραν (είχαν κι ένα δοκάρι με τον Αποστολάκη) ενώ ο Άρης είχε τη δική του πολύ καλή στιγμή στο φινάλε του α’ μέρους με τον Γκάμα (δοκάρι).

Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε με τον Άρη να κοιτάζει να κρατήσει αυτό το 0-2 και τον Παναιτωλικό να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί, με τον Μεντόσα να έχει δοκάρι (φοβερό σουτ) στο 60’ και τους Θεσσαλονικείς να απειλούν στη συνέχεια σε μία-δύο περιπτώσεις αλλά τίποτα παραπάνω.

Ο Αναστασίου παρά την τριπλή αλλαγή, δεν πήρε πράγματα από τους παίκτες του ενώ ο Μάντζιος…φρέσκαρε τα άκρα της επίθεσης με στόχο να…χτυπήσει σε μία κόντρα μπάλα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μελίσσας – Αποστολάκης, Μαλής, Βργκοτς (63’ Μόρσεϊ), Χουχούμης – Αντούνες, Φλόρες (84’ Τσιγγάρας) – Μεντόσα, Ντουάρτε (63’ Μάρτσενσον), Μπαρμπόσα (84’ Μπελεβώνης) – Καρέλης (63’ Βέργος)

ΑΡΗΣ: Σιαμπάνης – Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα – Σάσα, Ματίγια (84’ Σάκιτς) – Μαντσίνι (62’ Γκαρσία), Εντιαγέ (84’ Μάνος), Γκάμα (62’ Ιτούρμπε) – Καμαρά (89' Λόπεθ)