Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

«Προδόθηκε» από Βαλέντσια, μέτρια η Γαλλία


Το Εκουαδόρ πάλεψε ακόμα και μετά το 50' που έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αντόνιο Βαλέντσια, όμως έμεινε στο 0-0 κόντρα στην αλλαγμένη ελέω rotation Γαλλία και αποκλείστηκε. Οι Γάλλοι έπαιξαν με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση τους και δεν είχαν απόδοση ανάλογη μ' αυτή των δυο πρώτων ματς με Ονδούρα και Ελβετία. Ναι μεν είχαν την υπεροχή, την πρωτοβουλία, την κατοχή, όμως πλην δυο-τριών φάσεων με αποκορύφωμα το δοκάρι του Γκριζμάν στο 47' δεν απείλησαν τον πορτιέρο του Εκουαδόρ, Ντομίνγκες. Οσο για το Εκουαδόρ, επί της ουσίας είδε τον πλέον έμπειρο παίκτη του, τον Αντόνιο Βαλέντσια να το «κρεμά» στο 50' με την ενέργεια του στον Ντιν και την αποβολή. Διότι οι Λατινοαμερικανοί είχαν τις φάσεις, ενώ ήταν καλά οργανωμένοι και στην άμυνα.
Το 0-0 έμελλε να μην αλλάξει με τη Γαλλία να προκρίνεται ως 1η από τον όμιλο και το Εκουαδόρ να αποχαιρετά με ψηλά το κεφάλι.

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Ντομίνγκες, Αγιοβί, Εράσο, Παρέδες, Γκουάγκουα, Μίντα, Νομπόα (90' Καϊσέδο), Α. Βαλένσια, Ε. Βαλένσια, Μοντέρο (63' Ιμπάρα), Αρόγιο (81' Αχίλιερ).
ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Ντιν, Σακό (60' Βαράν), Κοσιελνί, Σανιά, Σνέιντερλεν, Ματουιντί (67' Ζιρού), Πογκμπά, Σισοκό, Γκριζμάν (79' Ρεμί), Μπενζεμά.