Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Ο Γ. Μανιάτης στην τηλεόραση της ΕΡΤ για Χωρικά Ύδατα, Καμμένο - Τσίπρα - Κοτζιά, ΑΟΖ - Εξωτερική Πολιτική




(Σημεία συνέντευξης του Γ. Μανιάτη στην τηλεόραση της ΕΡΤ,
εκπομπή "Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ" με τον Φ. Παπαθανασίου)
A. ΓΙΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ:
► Ο Ανδρέας Παπανδρέου στη Βουλή το 1988 είχε τοποθετηθεί για ανάλογη πρόταση Κ. Μητσοτάκη για μερική επέκταση υφαλοκρηπίδας κ είχε πει «Αν αποδεχθώ την πρότασή σας, να διαλέγουμε σημεία επέκτασης που δεν θίγουν την Τουρκία, όπως π.χ. Αμβρακικός Κόλπος, τότε χαρίζουμε όλα τα υπόλοιπα στην Τουρκία».
► Εξαιρετικά λαθεμένος ο χειρισμός και η μεθόδευση της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων. Τώρα, η Τουρκία αντιλαμβάνεται τη νέα θέση Τσίπρα για νομοσχέδιο, αντί για Προεδρικό Διάταγμα, ως καθαρή υπαναχώρηση της Ελλάδας, με πρωτοσέλιδα σε όλες τις τουρκικές εφημερίδες.
► Απελπιστικά καθυστερημένα, ο Α. Τσίπρας θα καλέσει σε συζήτηση τα κόμματα. Πρώτα συνεννοούνται πολιτικοί αρχηγοί και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χωρίς καμία δημοσιότητα για τα κορυφαία εθνικά θέματα κ μετά ανακοινώνονται δημόσια οι αποφάσεις.
► Εξαιρετικά εμπεριστατωμένο το άρθρο του Β. Βενιζέλου στα ΝΕΑ πριν λίγες μέρες, με επιστημονικά κ πολιτικά επιχειρήματα.
► Ισορροπημένη η συμφωνία 2009 για ΑΟΖ με την Αλβανία.
► Η Ελλάδα διατηρεί διαρκές κ αναλλοίωτο το δικαίωμά της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα ή να ανακηρύξει ΑΟΖ όποτε το κρίνει εθνικά επωφελές και σκόπιμο, ανεξάρτητα από τις διάφορες απειλές κ προκλήσεις της Τουρκίας.
Δείτε εδώ το σχετικό video
Δείτε εδώ το video του Α. Παπανδρέου (1988)

B. ΓΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟ - ΤΣΙΠΡΑ - ΚΟΤΖΙΑ:
► Ο κορυφαίος υπουργός Π. Καμμένος κατηγόρησε Α. Τσίπρα και τους 50 υπουργούς του, ότι λαδώνονται με 50 εκατ. € από τον Σόρος. Άφωνος ο Α. Τσίπρας, είτε τραγικά ανίκανος, είτε εκβιαζόμενος από τον Καμμένο κ μάλιστα μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Η δικαιοσύνη ελπίζω ότι άκουσε τις καταγγελίες Κοτζιά από την Κρήτη κ θα πράξει τα δέοντα.
► Για την υπόθεση Παπαντωνίου, άπλετο φως σε όλα από τη δικαιοσύνη. Το 2007 διαγράφηκε από ΠΑΣΟΚ κ η έρευνα σε βάρος του ξεκίνησε το 2011. Η λάσπη δεν ακουμπά τα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη μας κ μια παράταξη που έβγαλε Πεπονή, Γεννηματά, Αλευρά, Μώραλη κ.ά. Είμαστε η παράταξη που δημιούργησε κορυφαίους θεσμούς διαφάνειας, όπως ο Οικονομικός Εισαγγελέας, ο Εισαγγελέας Διαφθοράς, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, η άρση του Τραπεζικού Απορρήτου, η Διαύγεια, που όλα αυτά τα καταψήφιζε πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ.
► Οι δημοκρατίες στη Δύση δεν κινδυνεύουν πια από τανκς κ λοχίες, αλλά από τον Μιθριδατισμό ότι όλα είναι αποδεκτά στη λογική του "δε βαριέσαι", όπως πολιτικές συμπεριφορές στυλ Πολάκη κ Καμμένου.
Δείτε εδώ το σχετικό video

Γ. ΓΙΑ ΑΟΖ - ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ:
► Το 2011-2014, ασκήθηκε πραγματικά πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με τις τριμερείς συνεργασίες με Κύπρο - Ισραήλ και Κύπρο - Αίγυπτο. Από τα ελάχιστα που δεν έχει καταστρέψει ο Α. Τσίπρας.
► Ανοιχτά πολλά εθνικά μέτωπα: Μακεδονικό, ΑΟΖ με Αλβανία, έρευνες στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, έρευνες νότια της Κρήτης. Γιατί επιλέγει ειδικά τώρα η κυβέρνηση να ανοίξει κι άλλο μέτωπο;
► Το 2011 κατοχυρώσαμε την ελληνική ΑΟΖ με το ν.4001/2011 (άρθρο 156). Δημοσιεύσαμε στην εφημερίδα της Ε.Ε. χάρτη ερευνών με την ελληνική ΑΟΖ με Αλβανία, Ιταλία, Λιβύη. Με Λιβύη για πρώτη φορά, με πλήρη επήρεια της Γαύδου κ ανοιχτό τον κόλπο της Σύρτης. Καθαρό μήνυμα προς Τουρκία για Καστελόριζο. Στη συνέχεια, ως τρίτο βήμα, φέραμε κ σοβαρούς επενδυτές, που αντικειμενικά λειτουργούν ως σύμμαχοί μας.
► Το 2013-2014, πολύ σημαντικό εθνικά, ότι συμφωνήθηκε για πρώτη φορά, σε επίπεδο Πρωθυπουργών - υπουργών Εξωτερικών - υπουργών Ενέργειας, ότι Ελλάδα και Αίγυπτος έχουν κοινά σύνορα ΑΟΖ, κόντρα στις επιδιώξεις της Τουρκίας.
Δείτε εδώ το σχετικό video