Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Κοροναϊός : Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους τονίζουν οι ειδικοί και επιμένουν στο lockdown

Κοροναϊός : Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους τονίζουν οι ειδικοί και επιμένουν στο lockdown  

 Τα εφιαλτικά σενάρια της εκρηκτικής αύξησης κρουσμάτων που περιμένουν οι επιστήμονες, στον απόηχο των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και της γιορτής των Θεοφανίων, παίρνουν σιγά σιγά σάρκα και οστά με τα κρούσματα να αυξάνονται αργά και «βασανιστικά» και τους ειδικούς να υπογραμμίζουν ότι μια λάθος κίνηση ακόμα μπορεί να τα τινάξει όλα στον αέρα.

Οι λοιμωξιολόγοι μιλούν ανοιχτά πλέον για ένα πιθανό τρίτο κύμα, το οποίο θα πυροδοτήσει η χαλαρότητα που παρατηρήθηκε τις εορταστικές ημέρες και το οποίο θα είναι ακόμα πιο σφοδρό από τα προηγούμενα δυο.

Σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 800 κρούσματα του φονικού ιού, με τον αριθμό των μολύνσεων στη χώρα μας να ακολουθεί αυξητική τάση. Την ίδια στιγμή τόσο οι θάνατοι όσο και οι διασωληνωμένοι συνεχίζουν να μειώνονται σταθερά.

Ωστόσο, εφόσον επιβεβαιωθούν οι «μαύρες» προβλέψεις των ειδικών και τα κρούσματα αυξηθούν δυστυχώς θα ακολουθήσει νέα πίεση στο σύστημα υγείας που ήδη ασφυκτιά και θα αυξηθούν οι θάνατοι.

Όλα τα παραπάνω φυσικά απομακρύνουν τόσο την άρση του lockdown, όσο και τη χαλάρωση των μέτρων, αφού οι αριθμοί δεν επιτρέπουν κανενός είδους χαλάρωση και η νέα αναβολή του ανοίγματος των καταστημάτων, έστω και με τη μέθοδο του click away, μοιάζει σίγουρη.