Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Ολοκλήρωση της Α΄ Φάσης της μελέτης «Στείρωση και Εμβολιασμός Αδέσποτων Ζώων» στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0kVHcwQO07Td9ZuqPfNH2kmsNZmAlo6hRl7WmXP24Lbb7evCmOKPYvmCRfhE0x25CC931MyXfd6oSEhag6sE2CdLqkDdia1KgtcMN_3cacUptIdE7cY1XPgVtO6pg9glq5bDJCCSVoOVZ/s400/4816-1m.jpg 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος αντιμετώπισης αδέσποτων ζώων στα όρια του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση  της μελέτης με τίτλο «Στείρωση και Εμβολιασμός Αδέσποτων Ζώων».
Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος συλλέχθηκαν από υπαλλήλους του Δήμου εξήντα τέσσερα (64) αδέσποτα ζώα και μεταφέρθηκαν στο συνεργαζόμενο ιατρείο μικρών ζώων, όπου και πραγματοποιήθηκαν εργασίες στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής, εμβολιασμού και περίθαλψης τους.
Μετά τις προβλεπόμενες ενέργειες, τα υγιή και στειρωμένα ζώα αφέθηκαν ελεύθερα στους χώρους του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, από τους οποίους έγινε η περισυλλογή τους.
Με το πρόγραμμα αυτό θέτουμε τις βάσεις μιας πιο πολιτισμένης αντιμετώπισης των «άστεγων» ζώων.
Παράλληλα επιδιώκεται η ενημέρωση και η καλλιέργεια συνείδησης του υπεύθυνου ιδιοκτήτη συντροφιάς, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων διότι «δείκτης πολιτισμού μιας πόλης είναι και το πώς αντιμετωπίζει τις άλλες μορφές ζωής».
Το σύνολο των παραπάνω ενεργειών που έχει ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων ζώων, την αποφυγή του ανεξέλεγκτου πολλαπλασιασμού τους και την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από ίδιους πόρους του Δήμου μας.



Γραφείο Τύπου
Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Πληροφορίες : κ. Δημητρακοπούλου
Τηλ. : 2743360200