Σάββατο, 21 Μαΐου 2016

(ISA) «Δράση για ένα Πιο Υγιές Μέλλον»

logo newsletter

 

 

 

(ISA) «Δράση για ένα Πιο Υγιές Μέλλον»


dieunis_omosp_glikjantikos_mren.jpgΕυρωπαϊκή Ημέρα Παχυσαρκίας: Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Μελέτη της Παχυσαρκίας (EASO) στην αύξηση της ευαισθητοποίησης για μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της δημόσιας υγείας του 21ου αιώνα.
Διαβάστε περισσότερα

5 Τρόφιμα που δεν πρέπει να τρώμε ποτέ μετά την ημερομηνία λήξης

hmerominia_lixiass.jpg
"Ανάλωση κατά προτίμηση", " ημερομηνία λήξης".  
Αυτές οι ενδείξεις  αναγράφονται στις συσκευασίες των τυποποιημένων προιόντων. 
Υπάρχουν κάποια τρόφιμα  τα οποία δεν πρέπει να καταναλώνουμε ποτέ μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης.  
Ποια είναι αυτά: 
Διαβάστε περισσότερα

dikaiomata_ton_paidion.jpg Δικαιωμάτων του Παιδιού: «Διαφορετικές δυνατότητες – Ίδια δικαιώματα»

  
Με σεβασμό στα Δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου, όπως αυτά διατυπώνονται στη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού (1959) και τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ (1989), την οποία έχει υπογράψει και η χώρα μας, η σχολική κοινότητα του 2ου Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών προωθεί, και φέτος, για 4η συνεχή χρονιά, τόσο στο σχολείο όσο και μέσα στην τοπική κοινωνία, την Ιδέα της Αποδοχής του Διαφορετικού και της αναγνώρισης των Δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου, όπως αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου Οικονόμου Γαρυφαλλιά.
Διαβάστε περισσότερα

kiniti_monada_mastou_pantelos.jpgΞεκινά το ταξίδι της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας


Κίνηση «Μαστ», ένα πολύτιμο ταξίδι ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του Μαστού, ξεκινά τον Μάιο, από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία
Διαβάστε περισσότερα

pnigmos_thalassa_navagp.jpg"Μια Ευκαιρία στα Παιδιά" Διεθνής Δράση Πρόληψης Πνιγμών


Στο πλαίσιο του "Εθνικού Προγράμματος Ασφάλειας στο Νερό" της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας και του Προγράμματος "Ακαδημία Αθλητικής Ναυαγοσωστικής" της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας δημιουργήθηκε το παραμύθι "Μια Ευκαιρία στα Παιδιά".
Διαβάστε περισσότερα

ipertash.jpgΥπέρταση: H επίτευξη άριστης ρύθμισης μειώνει σημαντικά τον καρδιαγγειακό κίνδυνο


Στην Ελλάδα πάνω από το 1/3 των ενηλίκων έχουν υπέρταση και πάνω από το 1/2 των ηλικιωμένων, ενώ 40% των υπερτασικών είναι αδιάγνωστοι και μόνο 20% έχουν επιτύχει καλή ρύθμιση με φαρμακευτική θεραπεία.
Διαβάστε περισσότερα

xilodarmos.jpgΈπειτα από ξυλοδαρμό κατευθείαν στον ιατροδικαστή


Τα περιστατικά ξυλοδαρμών αποτελούν μία πραγματικότητα και στη χώρα μας. Παρότι δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία εντούτοις παλαιότερη μελέτη από μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας είχε εκτιμήσει τους ξυλοδαρμούς σε ποσοστό 4% των συνολικών περιστατικών του ΤΕΠ του συγκεκριμένου νοσοκομείου, ενώ αναμφίβολα μεγάλος αριθμός περιστατικών δεν προσέρχεται σε νοσοκομεία.
Διαβάστε περισσότερα

water.jpgΤο νερό μπορεί να αλλάξει τον μεταβολισμό μας


Το σώμα μας αποτελείται κατά περίπου 60% από νερό. Χάνουμε συνεχώς νερό από το σώμα μας, κυρίως μέσω των ούρων και του ιδρώτα.
Διαβάστε περισσότερα

016931808_30300.jpgΚαφές: Η πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών


Μια κούπα ζεστού στιγμιαίου ή ένα ποτήρι frappe ή ένα φλιτζανάκι ελληνικού καφέ αποτελεί το απαραίτητο ξεκίνημα της ημέρας για την πλειοψηφία των ενηλίκων, με πολλούς μάλιστα να ισχυρίζονται ότι δε μπορούν να «λειτουργήσουν» χωρίς αυτό.
Διαβάστε περισσότερα


nIl96Kl4.pngΣΦΕΕ: O ρόλος της κλινικής έρευνας στο κοινωνικό κράτος


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών (20 Μαΐου) πραγματοποιήθηκε σήμερα ενημερωτική συνάντηση του ΣΦΕΕ με τίτλο: «Κλινική Έρευνα: Πρόοδος στην πράξη, δικαίωμα στη ζωή, φωνή στους ασθενείς».
Διαβάστε περισσότερα