Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση για την ανέγερση του κτιρίου στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου Κορινθίας

  

Ουκ ολίγες αποφάσεις πήρε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην τελευταία της συνεδρίαση.

Η Επιτροπή, ενέκρινε την δημοπράτηση, του προϋπολογισμού 4.430.520 ευρώ, έργου ανέγερσης κτιρίου πολλαπλών χρήσεων, στον χώρο του αστεροσκοπείου Κρυονερίου και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου.

Η Επιτροπή, προέβη στην έγκριση του πρακτικού ελέγχου των δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου – κατακύρωσης του διαγωνισμού ανάδειξης αναδόχου, της σύμβασης παροχής υπηρεσιών για την ενεργειακή αναβάθμιση – αυτοματοποίηση του συστήματος οδοφωτισμού, στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εξοικονόμηση ενέργειας ως σύμβαση ενεργειακής απόδοσης, με 12ετή διάρκεια.

Εγκρίθηκε, επίσης, η υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων, μεταξύ της Περιφέρειας και των παρακάτω φορέων:

α) Του Δήμου Ελαφονήσου, για το προϋπολογισμού 197.556 ευρώ, έργο επέκτασης του δημοτικού φωτισμού στην Ελαφόνησο, στους εκτός οικισμού κύριους οδικούς άξονες, προς παραλίες Σίμου και Παναγίας.

β) Της ΔΕΥΑ Σπάρτης, για το προϋπολογισμού 59.000 ευρώ, έργο επέκτασης αγωγού υδροδότησης, από τα Πικουλιάνικα προς τον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά.

γ) Του υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού και της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, για την συντήρηση του ζωγραφικού διακόσμου, του καθολικού της μονής Ζωοδόχου Πηγής Καστρίου, έργο προϋπολογισμού 24.800 ευρώ.

Επίσης, εγκρίθηκε το πρακτικό δημοπρασίας για ανάδειξη προσωρινού μειοδότη, στο έργο βελτίωσης του δρόμου Κολλίνες – Αγία Βαρβάρα – Πελλάνα, όπως και η διενέργεια διαγωνισμού για το έργο της αποκατάστασης και της συντήρησης της γέφυρας Βελιγοστής, απ’ το 5ο ΕΑΠ.

Τέλος, η Επιτροπή, ενέκρινε και το πρακτικό δημοπράτησης για την ανάδειξη του προσωρινού μειοδότη στο έργο που αφορά τον καθαρισμό του οδικού δικτύου της Αρκαδίας.