Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Συναγερμός: Πρώτο κρούσμα Δυτικού Νείλου στην Αθήνα και δύο ελονοσίας!

Στο πόδι βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς εντοπίσθηκε το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου μέσα στον αστικό ιστό και μάλιστα στο Φάληρο, ενώ αλλά δύο περιστατικά Ελονοσίας εντοπίσθηκαν επίσης στην Αττική σε Έλληνες οι οποίοι δεν είχαν ταξιδέψει.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου χτύπησε γυναίκα 70 ετών που διέμενε στο Φάληρο και η οποία παρουσίασε μηνυγγίτιδα.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν εργαστηριακά το κρούσμα ενώ η 70χρονη νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό, όπου οι γιατροί της χορηγούν ειδική αγωγή. Ο γιατρός που την παρακολουθεί είπε στο NewsIt ότι η κατάσταση της υγείας της είναι καλή.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο αυτό. Η ανησυχία των υπευθύνων του ΚΕΕΛΠΝΟ εστιάζεται στο γεγονός ότι αν επεκταθεί ο ιός και σε άλλους κατοίκους της Αθήνας, θα πρέπει να διακοπεί η αιμοδοσία ώστε να ελεγχθούν οι φιάλες αίματος που έχουν συγκεντρωθεί. Κάτι που θα ήταν καταστροφικό εν μέσω καλοκαιριού όπου ούτως ή άλλως η συγκέντρωση αίματος είναι περιορισμένη.

Οι αρμόδιοι του ΚΕΕΛΠΝΟ θεωρούν ότι οι ευθύνες για την επέκταση του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αθήνα βαραίνουν τη Νομαρχία που δεν πραγματοποίησε τους απαραίτητους ψεκασμούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.iatropedia.com