Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Επανάληψη του ματς με την Ιταλία, ζητά η Bild!

Γράφει ο Νίκος Ζαχαριάδης
 
Με το σύνθημα «Επαναδιαπραγμάτευση και στο σκορ!» και με μια αποκαλυπτική εικόνα του Μπαλοτέλι, κυκλοφορεί η λαϊκή γερμανική εφημερίδα, που θεωρεί την ήττα χώρας της «Ευρωπαϊκή Συνταγματική Εκτροπή»!
 
Στον αέρα απειλεί να τινάξει την διοργάνωση του «Euro 2012» η γερμανική Bild που πικραμένη από την ήττα και τον αποκλεισμό, από τους Ιταλούς, απαιτεί από την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να πατήσει πόδι και να κάνει επιτέλους χρήση των προνομίων που.......
κάθε πλούσιος διαθέτει. Με άλλα λόγια να ζητήσει επανάληψη του αγώνα (ή επαναδιαπραγμάτευση των φάσεων των γκολ) όπως το ονομάζει με νόημα. Για να δείξει ότι και οι Γερμανοί πρέπει να απαιτήσουν από τους άλλους, αυτό που και οι άλλοι απαιτούν από τους Γερμανούς...
Παράλληλα, η εφημερίδα, δημοσιεύει μεγάλη φωτογραφία του Μάριο Μπαλοτέλι χωρίς μπλούζα (την είχε βγάλει για να πανηγυρίσει το 2ο γκολ) όπου φαίνεται καθαρά στην πλάτη του το σύμβολο του euro, φτιαγμένο από θερμαντικούς επιδέσμους! Σύμφωνα με την Bild, και μόνο αυτή η κίνηση εκ μέρους του ιταλού ποδοσφαιριστή αρκεί για να θεμελιώσει την ένσταση, αφού είναι δεδομένο ότι το Euro (και ως νόμισμα και ως διοργάνωση) ανήκει στη Γερμανία και δεν έχει κανείς δικαίωμα να το χρησιμοποιεί αυθαίρετα και χωρίς άδεια. Ιδιαίτερα αν εκπροσωπεί, χρεωκοπημένη χώρα του Νότου.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας πάντως, έχει και εθνικό ενδιαφέρον, καθώς γίνεται λόγος για την επιστολή ενός έλληνα βουλευτή στην εφημερίδα, όπου, με το ψευδώνυμο «Egerthiti», προτείνει «να εισβάλλουν πάλι τα «Πάντσερ» στην Πολωνία όπως τότε. Και να υποχρεώσουν τους αντιπάλους τους να παίξουν ξανά τους ημιτελικούς με αντάλλαγμα για λίγη Μπομπότα.
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)
 
kafeneio-gr.blogspot.gr