Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Πέμπτη στην Ευρώπη η επίθεση του Ολυμπιακού


Μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στον επιθετικό τομέα διαθέτει ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, καθώς μετράει τρία γκολ ανά αγώνα. Δείτε ποιες άλλες κορυφαίες ομάδες της "γηραιάς ηπείρου" ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.
Στην ελίτ της Ευρώπης ανήκει η γραμμή κρούσης του Ολυμπιακού, τουλάχιστον μετά το πέρας των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών της Superleague.
Μετά και τη νίκη τους με 4-0 επί της Ξάνθης, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν σημειώσει 12 γκολ, γεγονός που σημαίνει πως ο μέσος όρος τους ανά αγώνα είναι τρία γκολ.
Μαζί με την ομάδα του Μίτσελ, άλλες οκτώ ομάδες στην Ευρώπη έχουν επιτύχει κάτι ανάλογο, με πρώτη και καλύτερη την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League, την Άντερλεχτ, η οποία μετράει το εντυπωσιακό 26 γκολ σε 7 αγώνες, δηλαδή 3,71 γκολ ανά αγώνα!
Ακολουθούν οι πρωτοπόροι της Primera Division, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα, που έχουν πετύχει από 14 γκολ σε 4 αγώνες (3,5 ανά αγώνα), ενώ στην 4η θέση βρίσκεται η Σπόρτινγκ Λισαβόνας του Λεονάρντο Ζαρντίμ με 10 γκολ στα τρία πρώτα της παιχνίδια (3,33 ανά αγώνα).
Μαζί με τον Ολυμπιακό, στην 5η θέση, είναι άλλες τέσσερις ομάδες που έχουν μέσο όρο τρία γκολ στο ξεκίνημα της σεζόν. Η Ντόρτμουντ έχει πετύχει 15 γκολ σε 5 αγώνες, η Χόφενχαϊμ έχει βρει δίχτυα 12 φορές σε 4 παιχνίδια, η Νάπολι έχει 9 γκολ στα τρία πρώτα της παιχνίδια στη Serie Α, ενώ και η ουγγρική Ντεμπρετσένι, στους πρώτους της 6 αγώνες, έχει σκοράρει 18 φορές.