Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

O Νετανιάχου έριξε την ευθύνη στη Χαμάς και... ευχαρίστησε τους Αμερικανούς!

netanyahu

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θέλησε να… χρεώσει στη Χαμάς την ευθύνη της αιματοχυσίας στη Γάζα, σημειώνοντας πως το Ισραήλ δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να αντιμετωπίζει μία τρομοκρατική απειλή!
Ακόμη, σημείωσε πως η Χαμάς θα μπορούσε να έχει δεχθεί την εκεχειρία και να αποφύγει τα όσα συμβαίνουν.
Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός ξεκίνησε τις δηλώσεις του με ιδιαίτερη αναφορά στους περίπου 30 στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην χερσαία επιχείρηση το βράδυ του Σαββάτου και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση εκ μέρους όλου του λαού του, στους στρατιώτες που είναι τραυματίες.
Στη συνέχεια, όμως, πέρασε στην αντεπίθεση και χωρίς να διστάσει στιγμή κατηγόρησε τη Χαμάς για όλα όσα συμβαίνουν. “Δεν διαλέξαμε εμείς να μπούμε σε αυτόν τον πόλεμο, ωστόσο, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε για όσο χρειαστεί”, σημείωσε και υπογράμμισε πως η Χαμάς ήταν μία τρομοκρατική απειλή για το Ισραήλ, το οποίο δεν είχε άλλη επιλογή από το να την πατάξει.
“Η Χαμάς προγραμμάτιζε τρομοκρατική επίθεση. Το απέδειξαν και τα τούνελ που εντοπίσαμε. Ευτυχώς προλάβαμε τα χειρότερα”, σημείωσε.
Αφαλώς, ο Νετανιάχου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Μπαράκ Ομπάμα για τη στήριξη που του παρέχει.
Την ώρα που ο Νετανιάχου έκανε τις παραπάνω δηλώσεις, ο Ισραηλινός στρατός εξαπέλυε μία ακόμη σφοδρή επίθεση στην περιοχή της Γάζας.
gaza 

ysterografa.gr