Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Αποκλεισμοί δρόμων και παραιτήσεις αιρετών για την «Ολυμπία Οδό»

Σκληρή γραμμή σε σχέση με την «Ολυμπία Οδό» ακολουθούν αιρετοί (οι δύο περιφερειάρχες Π. Τατούλης και Α. Κατσιφάρας και οι δήμαρχοι της περιοχής) και οι φορείς της Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας. Αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης το Σάββατο στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας στην οποία συμμετείχαν βουλευτές, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, της οικονομικής ζωής και μαζικών φορέων της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και των Νησιών του Ιονίου.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τα πνεύματα ήταν οξυμμένα και τονίσθηκε ότι σε περίπτωση που το έργο δεν συνεχιστεί έτσι όπως προβλεπόταν στην αρχική σύμβαση (δηλαδή, να φτάσει μέχρι την Τσακώνα) οι φορείς θα προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων, ενώ προτάθηκε να υπάρξει και παραίτηση των αιρετών.
Οι δύο περιφερειάρχες πρότειναν τη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου και από τις δύο περιφέρειες, τόνισαν ότι θα ζητήσουν άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ δεν αποκλείεται να κινηθούν και νομικά εναντίον του «κουρέματος» της εθνικής οδού.

aftodioikisi.gr