Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Euro 2020: Ιταλία – Αυστρία 2-1: Καθάρισαν οι «παγκίτες» στην παράταση

Euro 2020: Ιταλία – Αυστρία 2-1:  Καθάρισαν οι «παγκίτες» στην παράταση 

 Αλλιώς τον περίμενε τον πρώτο νοκ άουτ αγώνα του Euro 2020 η Ιταλία κόντρα στην Αυστρία (2-1) και αλλιώς εξελίχθηκαν τα πράγματα στην αναμέτρηση του Γουέμπλεϊ. Η «Σκουάντρα Ατζούρα» που είχε εντυπωσιάσει στα ματς του ομίλου, θεωρητικά είχε εύκολο έργο κόντρα στην Αυστρία που πραγματοποίησε υπέρβαση με την πρόκριση στους «16».

Στην πράξη, ωστόσο, η Ιταλία δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να πάρει την νίκη, κόντρα στην μαχητική Αυστρία που πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της και αμύνθηκε αποτελεσματικά. Χρειάστηκε η παράταση, όπου οι αλλαγές του Ρομπέρτο Μαντσίνι έκαναν την διαφορά. Πρώτα ο Κιέζα στο 95’ και στη συνέχεια ο Πεσίνα στο 105’ με εκτελέσεις από τα πλάγια της μικρής περιοχής διαμόρφωσαν το 2-0 και έστειλαν την Ιταλία στον προημιτελικό όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Βέλγιο-Πορτογαλία (27/6-22.00). Για την πολύ μαχητική Αυστρία, το γκολ της τιμής (2-1) πέτυχε ο Σάουμπ με κεφαλιά στο 114'.

Η Ιταλία ήταν η κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο. Στρίμωξε τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο, διατήρησε κατοχή μπάλας στα όρια του 70% , αλλά δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Μπάχμαν. Στην μοναδική στιγμή που χρειάστηκε να επέμβει ο Αυστριακός γκολκίπερ Μπάχμαν στο 17’, απέκρουσε με το πόδι του σουτ του Μπαρέλα, ενώ στο 32’ το σουτ εκτός περιοχής του Ιμόμπιλε σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αυστρία αναθάρρησε, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, την ώρα που οι Ιταλοί αγχώνονταν μη μπορώντας να βρουν λύσεις απέναντι στην άψογη αμυντική τακτική των Αυστριακών. Οι δύο ομάδες δεν είχαν και πάλι σημαντικές ευκαιρίες, ενώ στο 65’ ακυρώθηκε γκολ του Αρναούτοβιτς ως οφσάιντ έπειτα από σχετικό έλεγχο VAR.

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Ατσέρμπι, Σπινατσόλα, Μπαρέλα (68’ Πεσίνα), Ζορζίνιο, Βεράτι (68’ Λοκατέλι), Μπεράρντι (84’ Κιέζα), Ιμόμπιλε (84’ Μπελότι), Ινσίνιε (108' Κριστάντε).

ΑΥΣΤΡΙΑ: Μπάχμαν, Λάινερ, Ντράγκοβιτς, Χίντερεγκερ, Αλάμπα, Λάιμερ (115' Ιλσάνκερ), Γκρίλιτς (106' Σάουμπ), Σλάγκερ, Μπάουγκαρτνερ (90' Σεπφ), Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς (97' Κάλαϊτζιτς).