Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει το «τελεσίγραφο» Τσίπρα στη Μέρκελ για συμφωνία ή εκλογές - Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον Φρανσουά Ολάντ

Το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει το «τελεσίγραφο» Τσίπρα στη Μέρκελ για συμφωνία ή εκλογές
«Σάλο» προκάλεσαν το μεσημέρι της Πέμπτης δημοσιεύματα ότι ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες και τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ με το τελεσίγραφο συμφωνία ή εκλογές.

Λίγη ώρα αργότερα, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου διέρρεαν ότι τα δημοσιεύματα αυτά δεν έχουν «καμία απολύτως βάση» και πως «η ελληνική κυβέρνηση, όπως δεν δέχεται τελεσίγραφα έτσι και δεν θέτει».

Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός θα πει στην Καγκελάριο της Γερμανίας ότι ή θα υπάρξει συμφωνία άμεσα ή παύουν να ισχύουν όλα όσα συμφωνήθηκαν στις 20 Φεβρουαρίου και όλα είναι ανοιχτά.

Ταυτόχρονα, τόνιζαν ότι ο κ. Τσίπρας θα θυμίζε στην «ισχυρή» κυρία της Γερμανίας μια συζήτηση που είχαν στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια της οποίας η κ. Μέρκελ είχε τονίσει ότι εάν η ελληνική κυβέρνηση καλύψει το 70% της απόστασης τότε το άλλο 30% «θα το βρούμε».

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ περίπου στις 15:30 ώρα Ελλάδας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ίδια ώρα, ο Έλληνας πολιτικός έχει προγραμματίσει συνάντηση και με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης. Στη συνέχεια, θα μετάσχει στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό.

Όπως μεταδίδει το Reuters: Η Άνγκελα Μέρκελ θα πιέσει τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει πιο γρήγορα στις μεταρρυθμίσεις για να δοθούν στην Ελλάδα χρήματα ώστε να μην ξεμείνει από ρευστότητα

Δείτε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα