Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Άφησε τη Βουλή...ξερή: Ο Καπερνάρος «βλέπει» βάση εκτόξευσης πυραύλων για το διάστημα στην Καλαμάτα!!!

Άφησε τη Βουλή...ξερή: Ο Καπερνάρος «βλέπει» βάση εκτόξευσης πυραύλων για το διάστημα στην Καλαμάτα!!!  Ο κ. Καπερνάρος ανέφερε πως λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η Καλαμάτα προσφέρεται για κάτι τέτοιο

Εκπληκτη άφησε τη Βουλή ο Βασίλης Καπερνάρος με την τελευταία ερώτηση που κατέθεσε. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ζήτησε από τα αρμόδια υπουργεία να απαντήσουν στο ενδεχόμενο μετατροπής του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε βάση εκτόξευσης επανδρωμένων πυραύλων στο διάστημα, για τουριστικούς λόγους!
Ο κ. Καπερνάρος ανέφερε πως λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η Καλαμάτα προσφέρεται για κάτι τέτοιο, ενώ επιχειρηματολόγησε μιλώντας για μία σημαντική ευκαιρία για επενδύσεις. Την άποψή του δεν συμμερίζονται στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, αλλά ούτε και σε εκείνο των Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Ο μεν Νότης Μηταράκης, στην απάντησή του διαβίβασε έγγραφο του Invest in Greece, με το οποίο ενημερώνει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει περιέλθει σε γνώση του οποιαδήποτε επενδυτική πρόταση που να αφορά στον τομέα της Αεροδιαστημικής στην Ελλάδα.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από την πλευρά του επεσήμανε πως μία τέτοια μετατροπή προϋποθέτει οικονομοτεχνική μελέτη κόστους-οφέλους και σκοπιμότητας, δεδομένου ότι τέτοια αλλαγή χρήσης θα απαιτήσει υποδομές, επεκτάσεις και έργα κόστους αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.