Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Διευθυντής τράπεζας εγκέφαλος σπείρας απατεώνων

Διευθυντής τράπεζας εγκέφαλος σπείρας απατεώνων
Ήταν το πιο κατάλληλο άτομο στην πιο κατάλληλη θέση για να γίνει η απάτη. Ποιος δεν θα εμπιστευόταν τον διευθυντή μιας τράπεζας. Η σπείρα των οκτώ ατόμων είχε γεμίσει την αγορά με πλαστές επιταγές που έβγαζε με το αζημίωτο ο τραπεζικός

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 44χρονος ημεδαπός με την ιδιότητα του διευθυντή υποκαταστήματος τράπεζας, χορηγούσε μπλοκ επιταγών σε μία 29χρονη και έναν 47χρονο, οι οποίοι αγόραζαν διάφορα εμπορεύματα από εμπόρους.
Το κόλπο τους απλό. Έδιναν μεταχρονολογημένες επιταγές οι οποίες φυσικά ήταν ακάλυπτες, όμως για να μην γίνονται αντιληπτοί είχαν την κάλυψη του διευθυντή του υποκαταστήματος. Όταν οι έμποροι ρωτούσαν για τη φερεγγυότητα των πελατών αυτός τους διαβεβαίωνε ότι θα πάρουν τα χρήματά τους.
Οι αστυνομικοί ξεσκέπασαν το κύκλωμα, συνέλαβαν τόσο τον διευθυντή του καταστήματος, όσο και τη γυναίκα και τον άνδρα που εμφανίζονταν ως πελάτες, ενώ αναζητούν άλλα πέντε άτομα που συνεργάζονταν με τους απατεώνες.
Όπως αποκαλύφθηκε είχαν εκδοθεί συνολικά 220 φύλλα επιταγών και η ζημιά που προκάλεσαν σε 10 εμπόρους ξεπερνάει τα 312.000 ευρώ.

newsit.gr