Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναικό και περιμένει τον ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-3: Πήρε την ουσία και περιμένει τον ΠΑΟΚ (vid)

Η ΑΕΚ επικράτησε 3-1 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για την κατάκτηση της 2ης προνομιούχου θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Στο 8' η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Μετά από σέντρα του Μάνταλου από τα δεξιά, ο Τσιγκρίνσκι στο κέντρο της άμυνας πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Διούδη.


Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση και με τον ίδιο τρόπο. Στο 16' o Μπουζούκης έκανε τη σέντρα και ο Κουρμπέλης με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Μπάρκα για το 1-1.
Το 1-2 έγινε στο 43ο λεπτό. Οι παίκτες της ΑΕΚ πίεσαν ψηλά την κυκλοφορία της μπάλας στην άμυνα του Παναθηναϊκού, ο Ολιβέιρα έκλεψε τη μπάλα από τον Κολοβέτσιο και με πλασέ νίκησε τον εκτός θέσης Διούδη. Μετά και τη χρήση του VAR ο διαιτητής μέτρησε κανονικά το γκολ (ο Κολοβέτσιος διαμαρτυρήθηκε για τράβηγμα της φανέλας του από τον σκόρερ). 
Το τελικό 1-3 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Βέρντε, το οποίο κέρδισε νωρίτερα ο Αραούχο από τον Κουρμπέλη.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Θεοχάρης (85' Μπεκ), Ζαγαρίτης, Μπουζούκης (88' Κολοβός), Ανουάρ (65' Χατζηγιοβάνης), Αλεξανδρόπουλος (46' Σερπέζης), Μακέντα, Καμπετσής (46' Περέα).
ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες (90' Σαμπανάτζοβιτς), Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Λιβάγια (81' Οικονόμου), Μάνταλος (90' Βέρντε), Ολιβέιρα (75' Αραούχο).