Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Διόρθωση κτηματολογικών στοιχείων για δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 

Πρόταση για την πράξη που αφορά στη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής ακινήτων, πλήρους λειτουργικότητας για τους ΟΤΑ, Α’ βαθμού Ανατολικής Πελοποννήσου, κατέθεσε ο αναπτυξιακός οργανισμός “Πάρνωνας Α.Ε.”.

Η πρόταση έγινε σε συνεργασία με 11 δήμους της Ανατολικής Πελοποννήσου. Πρόκειται για τους δήμους Νότιας Κυνουρίας, Μονεμβασίας, Ευρώτα, Βόρειας Κυνουρίας, Ελαφονήσου, Ανατολικής Μάνης, Τρίπολης, Άργους – Μυκηνών, Νεμέας, Επιδαύρου και Ερμιονίδας.

Στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός χρηστικού εργαλείου που θα δίνει την άμεση και την ακριβή εικόνα του κάθε ακίνητου και θα είναι συγχρόνως εύχρηστο, τόσο από υπολογιστή, όσο και από φορητές συσκευές.

Η πρόταση στοχεύει στην βελτίωση γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, στην ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων δράσεων προς όφελος της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, με σκοπό την οργάνωση των ακινήτων ιδιοκτησίας των ΟΤΑ σε ηλεκτρονική μορφή και την άμεση αναπαράστασή τους σε γεωχάρτη, προσφέροντας ταυτόχρονα την άμεση πρόσβαση σε υποψήφιους επενδυτές στοιχείων οικονομικού και τεχνικού ενδιαφέροντος, ώστε να αξιολογείται εύκολα η απόδοση και οι απαιτήσεις ενός ακινήτου.

Η πρόταση υποβλήθηκε στο Πρόγραμμα, «Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση του δημόσιου χώρου», που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.