Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Επισκέψεις-Αυτοψίες πραγματοποίησε η Αθηνά Κόρκα στην Δυτική Κορινθία ( Στο μοναστήρι του Προφ. Ηλία )

 

Επίσκεψη στη Ιερά Μονή του  Προφήτου Ηλίου Ζαχόλης πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα. Αθηνά Κόρκα, σήμερα 13/04/2022 με την Διευθύντρια της  Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, Αρχαιολόγους, τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, παρουσία του εργολάβου και της Ηγουμένης της Μονής Μαγδαληνής, για να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών.


Οι εργασίες που εκτελούνται αφορούν την στερέωση και αποκατάσταση της νότιας πτέρυγας και τμήματος της δυτικής πτέρυγας κελιών της  Ιεράς Μονής, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Το έργο υπάγεται στο πλαίσιο της πρόσκλησης “Ενίσχυση της ελκυστικότητας των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς (αρχαιολογικοί χώρο και μνημεία)”, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το  ΕΣΠΑ 2014-2020 και εκτελείται από την ΔΑΒΜΜ.

 

Επίσης η  κα. Αθηνά Κόρκα με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Βλάση Τσιώτο
παρευρέθηκαν στο έργο που εκτελείται μπροστά από το Τουριστικό Περίπτερο Ξυλοκάστρου όπου λόγω διάβρωσης είχε καταρρεύσει το οδόστρωμα. Εντός των προσεχών ημερών θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και θα έχει αποκατασταθεί η ζημιά. Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στα πλαίσια της αντιμετώπισης του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών.

 

Επίσκεψη στα δύο Κέντρα Υγείας Κιάτου και Ξυλοκάστρου πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα. Αθηνά Κόρκα, συνοδευόμενηαπό τον Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Μιχαήλ Πέρρο όπου συνάντησε και προσέφερε στους Δ/ντες κ. Νικόλαο Χρυσικό & κ. Θεόδωρο Λυγερό αντίστοιχα εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου Υγειονομικό Υλικό
(rapid test). Συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τα Κέντρα Υγεία.
Η κα. Κόρκα επισήμανε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου με ιδιαίτερη ευαισθησία προσπαθεί να συνδράμει στην επίλυση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζουν τα Κ.Υ προς όφελος των πολιτών.