Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Κορονοϊος: Εισηγήσεις στον Μητσοτάκη για αυστηρότερα μέτρα ώστε να αποφευχθεί το lockdown – Μετακινήσεις και εστίαση στο επίκεντρο

 Κυριάκος Μητσοτάκης Σωτήρης Τσιόδρας 

Στη δίνη του κορονοϊού βρίσκεται η χώρα με το ένα σοκ να διαδέχεται το άλλο. Τα κρούσματα παρουσιάζουν τεράστια έξαρση με την κατάσταση να έχει φτάσει σε οριακό σημείο και πολλές είναι οι εισηγήσεις που φτάνουν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο lockdown. 

Στον πρωθυπουργό έχουν εισηγηθεί το «κλείδωμα» των κόκκινων περιφερειών, δηλαδή να κλείνουν τα καταστήματα εστίασης από τις 9 ή 10 το βράδυ και περιορισμό των μετακινήσεων για πολίτες άνω των 65 ετών. 

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια απόφαση και είναι σίγουρο ότι θα περάσουν κάποιες ημέρες για να δουν αν τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από το πρωί του Σαββάτου φέρουν αποτέλεσμα. Να σημειωθεί ότι παλαιότερα είχαν εξεταστεί παρόμοια μέτρα, αλλά τελικά δεν προχώρησαν.

Το νέο, πάντως, θλιβερό ρεκόρ με τα 935 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο (24.10.2020) προκαλεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό. Την ίδια ώρα η Αττική εξακολουθεί να πολιορκείται από τον κορονοϊό, ενώ δύσκολη είναι η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη όπου υπάρχει μεγάλη άνοδος των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Και το δυσάρεστο είναι ότι και άλλες περιοχές όπως τα Ιωάννινα, οι Σέρρες και η Λάρισα δείχνουν αυξητικές τάσεις με τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται.