Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Στους δήμους η διοίκηση των λιμανιών της Κορίνθου και του Κιάτου

Ολοκληρώθηκε η επίσημη παράδοση της διοίκησης των λιμανιών της Κορίνθου και του Κιάτου στην αρμοδιότητα των δήμων Κορινθίων και Συκιωνίων αντίστοιχα, από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνη Γεωργιάδη, που για το σκοπό αυτό επισκέφθηκε σήμερα την Κόρινθο.
Ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί όπως ανέφερε αποτελούσε σημαντικό ζήτημα για το δήμο.
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας αφού σημείωσε ότι η περιφέρεια έχει βασικό λόγο, ανέφερε ότι οι δήμαρχοι είναι ικανοί να διαπραγματευτούν τα λιμάνια και πρόσθεσε ότι όλοι δίνουν εξετάσεις και κανένας δεν έχει λευκή επιταγή.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης επεσήμανε ότι η περιφέρεια σε αγαστή, σε άριστη συνεργασία με τους δήμους και τις δημοτικές αρχές και ιδιαίτερα με τους δημάρχους, Κορινθίων και Σικυωνίων διαμορφώνει μία στρατηγική πάνω στο θέμα της αξιοποίησης των λιμένων.
Ήδη - πρόσθεσε - αυτή τη στιγμή δύο μεγάλα λιμάνια έχουν ενταχθεί στο επιχειρησιακό μας πρόγραμμα και τέσσερα σημαντικά αλιευτικά καταφύγια από τα οποία το ένα βρίσκεται στην Κορινθία και το οποίο απεγκλωβίζεται από μία δικαστική αντιδικία και θα πάρει την κατεύθυνση της πραγμάτωσης και της υλοποίησης.
Πηγή: Καθημερινή.