Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

«Γκέλα» του Αστέρα με το μυαλό στο... Λονδίνο , 1 - 1 με Παναιτωλικό


 
Μπορεί ο Στάικος Βεργέτης μετά το 1-1 του Αστέρας Τρίπολης με τον Παναιτωλικό να αρνήθηκε πως το μυαλό των παικτών του μπορεί να βρισκόταν από χθες στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και το ματς της προσεχούς Πέμπτης με την Τότεναμ για το Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο η αλήθεια είναι πως η εικόνα που παρουσίασαν οι Αρκάδες ήταν η αιτία της πρώτης απώλειας βαθμών στο γήπεδό τους φέτος.

Ο Παναιτωλικός έδειξε μαχητικότητα, είχε σε καλή ημέρα τους Μαρτίνες και Βιγιαφάνες και απέσπασε τον βαθμό από τον Αστέρα, ο οποίος ελάχιστες φορές απείλησε πραγματικά την εστία του Ράφαελ.
Ο Στάικος Βεργέτης επιστράτευσε για ακόμα μία φορά το κλασσικό 4-2-3-1, με τον Μπαράλες να είναι το πρόσωπο που πήρε τη θέση στην επίθεση των Αρκάδων, αντικαθιστώντας τον Πάρα που φερόταν ως επικρατέστερος σύμφωνα με το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών. Και ο Μάκης Χάβος, όμως, παρέταξε την ομάδα του με το ίδιο σύστημα, με τον Έρικ Μορένο στην κορυφή της επίθεσης.
Και οι δύο τεχνικοί δικαιώθηκαν απόλυτα για τις επιλογές τους, μιας και οι δύο «φουνταριστοί» τους ήταν αυτοί που πέτυχαν τα γκολ του πρώτου 45λεπτου. Η αλήθεια είναι πως μέχρι το 20' δεν υπήρξε η παραμικρή φάση μπροστά στις δύο εστίες, με τους τερματοφύλακες να μην απειλούνται έστω και κατ' ελάχιστον. Η κίνηση-μάτ, όμως, από πλευράς Μάκη Χάβου ήταν η αμοιβαία μετατόπιση πλευρών στους Μαρτίνες και Βιγιαφάνε, καθώς από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι Αγρινιώτες ήταν πολύ πιο επιθετικοί.
Στο 26', όμως, ο Αστέρας άνοιξε το σκορ με ένα από τα… κλασσικά γκολ του, μιας και ο Ρόλε εκτέλεσε το φάουλ από τον άξονα, ο Μπαράλες έπιασε την κεφαλιά αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή κι έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Ράφαελ που δεν μπόρεσε να αποτρέψει το… μοιραίο.
Μετά το γκολ, όμως, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να πιέσουν περισσότερους τους Αγρινιώτες, με συνέπεια αυτοί να δουν πως υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να αλλάξουν τις ισορροπίες που διαμορφώνονταν μέχρις εκείνη τη στιγμή. Κι αυτή η επιμονή τους έφερε καρπούς στο 35', όταν ο Νίκολας Μαρτίνες έβγαλε πάσα… πάρε-βάλε στον Μορένο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.
Μάλιστα ήταν το δεύτερο φετινό γκολ του Παναιτωλικού που προήλθε από συνεργασία των δύο παικτών, έπειτα απ' αυτό στην Κρήτη κόντρα στον Εργοτέλη. Μόνον που τότε οι Αγρινιώτες είχαν σκοράρει στο 25!
Στα πρώτα 25' του β' ημιχρόνου ο αγώνας είχε καλό ρυθμό και κάποιες καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τον Μάσα στο 47' να κάνει το πλασέ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ράφαελ. Στο 54' ο Μαρτίνες αστόχησε από καλή θέση, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ήταν η σειρά του Μάσα από δύσκολη θέση μέσα στην περιοχή να στείλει τη μπάλα άουτ.
Στο 66' οι γηπεδούχοι σκόραραν, όμως το γκολ δεν μέτρησε ποτέ, μιας και έπειτα από το σουτ του Ρόλε έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον εκτεθειμένο Γιαννιώτα πριν καταλήξει στα δίχτυα του Ράφαελ.
Ο Βεργέτης στο τελευταίο 20λεπτο αποφάσισε να ρισκάρει, με τον Πάρα να παίρνει τη θέση του Γιαννιώτα, κάτι που είχε ως συνέπεια το σύστημα των Αρκάδων να γίνει 4-4-2, με Πάρα και Μπαράλες στην κορυφή της επίθεσης. Την ίδια ώρα ο Χάβος έβλεπε τον πολύ δραστήριο Βιγιαφάνες να αποχωρεί τραυματίας στο 75', καθώς υπέστη τράβηγμα και έδωσε τη θέση του στον Κάπελ.
Κι ενώ όλα έδειχναν πως το ματς θα ολοκληρωνόταν χωρίς νικητή, το σκηνικό παραλίγο να ανατραπεί στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων, όταν η μπάλα έφτασε στον Ρόλε μέσα στην περιοχή κι αριστερά. Ο Αργεντινός έκανε με τη μία το πολύ δυνατό σουτ, όμως η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ράφαελ κι απομακρύνθηκε.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ουσέρο, Μουνάφο (87' Μουκάμ), Μάσα, Μπαράλες (80' Μπακασέτας), Ρόλε, Γιαννιώτας (70' Πάρα).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ράφαελ, Κέβιν, Μπεχαράνο, Κούσας, Μαλεζάς, Γοδόι, Κόρμπος (70' Καλογέρης), Φωτάκης, Μαρτίνες, Βιγιαφάνες (75' Κάπελ), Μορένο