Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός: Ακόμα ένας νεκρός στην Ελλάδα – Πέθανε άνδρας στο Ασκληπιείο Βούλας

  

Ακόμη τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές από τον νέο κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τελευταίο θύμα ένας 68χρονος με υποκείμενα νοσήματα, που κατέληξε στη ΜΕΘ του Ασκληπιείου Βούλας σήμερα το πρωί, ενώ νοσηλευόταν διασωληνωμένος από τις 2 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως κατέληξαν ένας άντρας 79 ετών με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, μια γυναικά 89 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στον νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και έναν 59χρονο που διακομίστηκε νεκρός στο νοσοκομείο «Αττικον» στις 5 Οκτωβρίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

====

Θετικά στον κορωνοϊό διαπιστώθηκε ότι είναι ακόμη έξι άτομα -μέλη του πληρώματος- του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Διονύσιος Σολωμός», το οποίο βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά, κενό επιβατών.

Σημειώνεται, ότι χθες, κατά τη διάρκεια του πλου του συγκεκριμένου πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά προς τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων, εντοπίστηκαν άλλα τρία κρούσματα κορωνοϊού σε μέλη του πληρώματος. Πρόκειται για δύο ναύτες και έναν μηχανικό.

Συνολικά, στο συγκεκριμένο πλοίο έχουν εντοπιστεί εννέα κρούσματα από χθες, ενώ την περασμένη εβδομάδα σε ακόμη ένα μέλος του πληρώματος, το οποίο βρισκόταν εκτός πλοίου, διεγνώσθη ο ιός. Ο συγκεκριμένος ναυτικός, σύμφωνα με την εταιρεία, ήταν εκτός πλοίου και δεν είχε έρθει σε επαφή με τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.

Τα εννέα μέλη του πληρώματος στα οποία εντοπίστηκε ο ιός είναι ασυμπτωματικά και τέθηκαν σε καραντίνα εκτός πλοίου, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

====

Σύμφωνα με πληροφορίες, ηλικιωμένη γυναίκα, τρόφιμος γηροκομείου στο κέντρο της Αθήνας, μεταφέρθηκε το βράδυ της Τρίτης στον Ευαγγελισμό, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετική στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, γίνεται έλεγχος από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε περίπου 50 τρόφιμους και 20 εργαζόμενους για να διαπιστωθεί αν υπήρξε διασπορά.