Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Κυπαρισσία: Βρέθηκε νεκρή και γυμνή η 42χρονη – Σε εμβρυακή στάση στον τσιμεντένιο τάφο

 Κυπαρισσία: Βρέθηκε νεκρή και γυμνή η 42χρονη - Σε εμβρυακή στάση στον τσιμεντένιο τάφο

Κυπαρισσία: Σε εμβρυακή στάση στο πλάι και χωρίς ίχνος ρούχων ή υποδημάτων βρέθηκε στον αυτοσχέδιο τάφο που έφτιαξε ο δολοφόνος της, μόλις μισό μέτρο από το έδαφος, η γυναίκα που εντοπίστηκε τσιμεντωμένη σε σπίτι στην Κυπαρισσία και πλέον δεν υπάρχει σχεδόν καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για την 42χρονη Ρουμάνα Μόνικα Γκιούς, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν ξαφνικά το Φεβρουάριο.

Τα αποτελέσματα του DNA είναι η διαδικασία που τυπικά θα σφραγίσει την ταυτοποίησή της. Η εξέταση αναμένεται να γίνει με δείγμα που θα ληφθεί από τα παιδιά της.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει ασκηθεί από την Εισαγγελία Κυπαρισσίας δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε βάρος του 39χρονου συντρόφου της που έφυγε από τη χώρα μετά την εξαφάνισή της.

Ο ιατροδικαστής Καλαμάτας, Ιωάννης Δούζης, ολοκλήρωσε χθες τη νεκροψία – νεκροτομή και σύμφωνα με τα συμπεράσματά του, πρόκειται για γυναίκα, ηλικίας περίπου 40 ετών και με ύψος περίπου 1,60 μ. [με απόκλιση (+ -) 4 εκατοστά].

Ο θάνατός της εκτιμάται ότι προήλθε πριν από 5-6 μήνες και η αιτία θανάτου λόγω της κατάστασης της σορού δε στάθηκε δυνατόν να προσδιοριστεί προς το παρόν. Μάλιστα, ο κ. Δούζης τόνισε ότι λόγω της προχωρημένης σήψης και σκελετοποίησης της σορού στο μεγαλύτερος μέρος της δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιωθεί αλλά ούτε και να αποκλεισθεί η εγκληματική ενέργεια.

«Ήταν νεκρή όταν θάφτηκε»

Σε ερώτησή μας, ο ιατροδικαστής σημείωσε ότι δε βρήκε σκελετική κάκωση (τραύμα ή οτιδήποτε άλλο) και απέκλεισε το ενδεχόμενο να θάφτηκε ζωντανή.

Η 42χρονη εξαφανίσθηκε μυστηριωδώς το Φεβρουάριο και αφού μέχρι τον Ιούνιο δεν είχε δώσει σημεία ζωής, κινητοποιήθηκαν συγγενείς της που δήλωσαν και επίσημα την εξαφάνιση.

Η γυναίκα, μητέρα 3 παιδιών, ζούσε επί 20 χρόνια στην Κυπαρισσία και τα τελευταία δύο συζούσε με έναν 39χρονο ομοεθνή της, ο οποίος όμως, σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών, αλλά και κατοίκων της πόλης, την κακοποιούσε και πολλές φορές η γυναίκα είχε καταλήξει στο νοσοκομείο της πόλης.

Παρά τις έρευνες της Αστυνομίας δεν είχε βρεθεί κάτι, ενώ υπήρξε πληροφορία ότι μπορεί να την έχει σκοτώσει και να την έχει θάψει. Αστυνομικοί με συνεργείο άνοιξαν μάλιστα το βόθρο του σπιτιού, όπου φαινόταν να υπάρχει φρέσκο τσιμέντο και κάποια μπάζα, αλλά δεν είχαν βρει κάτι.

 

Χωρίς ρούχα και παπούτσια

Μέχρι προχθές που οι ιδιοκτήτες του σπιτιού που νοίκιαζε και διέμενε η γυναίκα με το σύντροφό της το επισκέφθηκαν και διαπίστωσαν ότι στην αυλή είχαν γίνει κάποιες εργασίες με σχετικά φρέσκο τσιμέντο. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και όταν εργάτες έσκαψαν, βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα. Μια σορός, σχεδόν σκελετοποιημένη, σε στάση εμβρυακή στο πλάι, ήταν θαμμένη κάτω από το τσιμέντο και αμέσως έγινε σύνδεση με την εξαφάνιση της 42χρονης. Αυτό που είναι αξιοπρόσεκτο είναι ότι η σορός δεν έφερε κανένα ίχνος από ρούχα ή παπούτσια, που πιθανότατα σημαίνει πως όποιος το έκανε είχε ως στόχο την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποσύνθεση του σώματος και να μην μπορούν να ταυτοποιηθούν ρούχα και υποδήματα του θύματος.

Με την εξαφάνιση της 42χρονης είχε ασχοληθεί στην τελευταία της εκπομπή τον Ιούνιο η Αγγελική Νικολούλη, η οποία είχε εντοπίσει στη Ρουμανία τον 39χρονο σύντροφό της με τον οποίο είχε μιλήσει τηλεφωνικά και υποστήριζε ότι δεν ξέρει πού είναι, εκτιμώντας μάλιστα ότι «ζει και βασιλεύει».

 

«Είχε αγοράσει τσιμέντο»

Χθες η Αγγελική Νικολούλη, μιλώντας στο Mega, αποκάλυψε ότι υπάρχουν μαρτυρίες ότι ο 39χρονος Ρουμάνος πήγε αρχές Φεβρουαρίου σε μάντρα οικοδομικών υλικών της περιοχής της Κυπαρισσίας και αγόρασε τσιμέντο και άμμο «για να χτίσει», όπως είχε πει. Επίσης, είπε ότι, σύμφωνα με συγγενείς της 42χρονης, ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει κατηγορηθεί στη Ρουμανία για το θάνατο της γυναίκας του.

Πάντως, οι πληροφορίες θέλουν οι Αρχές να γνωρίζουν πού βρίσκεται ο 39χρονος που έφυγε για τη Ρουμανία μετά την εξαφάνιση της γυναίκας και αναμένεται και τυπικά η έκδοση διεθνούς εντάλματος, για να προχωρήσουν οι διαδικασίες σύλληψης και έκδοσής του στην Ελλάδα.

Πηγή: tharrosnews.gr