Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

ΠΟΥ: ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΝΗΠΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ

 

Της Λέττας Καλαμαρά

Έκθετος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Υπουργός Παιδείας κ.Κεραμέως και η Επιτροπή Ειδικών με τη νεώτερη ανακοίνωση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας που συστήνει και μόνο τη χρήση μάσκας σε ανήλικα παιδιά άνω των 12 ετών και μόνο. Είναι προφανές ότι η Επιτροπή Ειδικών δεν ήταν ενήμερη για τα επιστημονικά δεδομένα που ανακοινώθηκαν εχθές και δεν ενημέρωσε τους Έλληνες πολίτες.

Δυστυχώς τίθεται σε αμφισβήτηση τόσο η παρακολούθηση των εξελίξεων της επιστημονικής κοινότητας σε σχέση με το COVID-19 όσο κυρίως η πολιτική αξιοπιστία της Κυβέρνησης. Χωρίς να έχει πάρει κάποια απόφαση και χωρίς να έχει υπογράψει κάποιο ΦΕΚ ασκεί διώξεις με βάση αναξιόπιστες, όπως αποδεικνύει ο ΠΟΥ, προθέσεις, κλονίζοντας και την ελληνική δικαιοσύνη.

Σε κάθε περίπτωση ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει να εναρμονιστεί με τον ΠΟΥ καθώς υποστηρίζει ότι τις πολιτικές αποφάσεις του στηρίζει αποκλειστικά στους ειδικούς. Αν οι ειδικοί είναι πιο ικανοί και από τον ΠΟΥ αυτό είναι μοναδικό. Το χειρότερο όλων πολιτικά είναι η έντονη άποψη στην κοινωνία ότι είτε εξυπηρετούνται συμφέροντα είτε επιδιώκεται ο εθισμός σε μία ανώμαλη κατάσταση χωρίς ιατρικό προηγούμενο για να γενικευθεί σε όλο τον πληθυσμό εντός του εργασιακού χώρου και στους δρόμους είτε ότι είναι ανίκανη να διαχειριστεί αυτή τη φάση του COVID-19 παίρνοντας αποσπασματικές αποφάσεις χωρίς σχέδιο. Η αδυναμία της κ.Κεραμέως να απαντήσει εύλογα ερωτήματα δίνει τροφή σε εικασίες που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει σε μία ελαττωματική δημοκρατία, σύμφωνα με τη διεθνή κατάταξη, ανελευθερίας Τύπου και κατεστραμμένης οικονομίας σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα του 2020.

Η εμμονή να αγνοούνται οι οδηγίες του ΠΟΥ για τα παιδιά των Ελλήνων, τα ερωτήματα χωρίς απαντήσεις, οι επιστημονικές απόψεις ιατρών ειδικότητας πνευμονολόγων και κυρίως η χαρακτηριστική διαφοροποίηση και αντίθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης από προηγμένα Κράτη όπως η Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Σκωτία, Δανία, Βέλγιο και πολλά άλλα στο θέμα των μασκών σε νήπια και παιδιά δημοτικού εγείρει εύλογες απορίες.

Ο κ.Μητσοτάκης οφείλει να ενημερώσει και κυρίως να αποφασίσει άμεσα τι θα πράξει με τις ζωές των παιδιών ώστε όλοι να ακολουθήσουν, η Παιδεία να λειτουργήσει και κυρίως να αναλάβει την ευθύνη της εξουσίας.
 

Thedayaftergr