Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Η επικοινωνία Καραμανλή με Βρυξέλλες για… το μέλλον

Kostas-Karamanlis

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον παραπολιτικό έχει σήμερα η “Real News”, περί της διεθνούς κινητικότητας του Κώστα Καραμανλή, και των επαφών που διατηρεί ο πρώην πρωθυπουργός με το εξωτερικό.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Κώστας Καραμανλής έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Ταγίπ Ερντογάν για την εκλογή του στην Προεδρία της Τουρκίας, με την υπενθύμιση φυσικά ότι οι δυο τους έγιναν και κουμπάροι, την περίοδο της πρωθυπουργίας αμφοτέρων, για να εδραιώσουν τους μεταξύ τους δεσμούς.
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του ρεπορτάζ ωστόσο, το οποίο επιβεβαιώνεται και από άλλες πηγές, είναι ότι ο Κώστας Καραμανλής διατηρεί ανοιχτή επικοινωνία με τις Βρυξέλλες, ώστε να έχει από πρώτο χέρι εικόνα των εξελίξεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ενόψει… μέλλοντος.
Ο πρώην πρωθυπουργός και επί 12 1/2 χρόνια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άλλωστε, διατηρεί τις προσβάσεις του σε διεθνές επίπεδο, και ήταν από εκείνους που είχαν μιλήσει εγκαίρως για την οικονομική κρίση, στις αρχές του 2009, χωρίς ωστόσο να βρει ανταπόκριση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ στο συναινετικό άνοιγμά του. Με τα… γνωστά αποτελέσματα που ζούμε.