Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Ζαχάρω: Τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνσης Καρδιάς

 zaxaro ekav 1 

Η 16η Οκτωβρίου έχει καθοριστεί πως η  Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς. Στο Κ.Υ. Ζαχάρως, λόγω της κακοκαιρίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για να τιμηθεί η ημέρα με επίδειξη και ενημέρωση από έμπειρους διασώστες του ΕΚΑΒ, για την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Σε μια περίοδο που έχει αποδειχθεί πως η ύπαρξη και η σωστή χρήση απινιδωτή μπορεί να σώσει ζωές, όπως και η παροχή πρώτων βοηθειών με ΚΑΡΠΑ, είναι επίσης σωτήρια.

Το σύνθημα "Όλοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν να σώσουν μια ζωή" είναι κάτι που πρέπει να περάσει στη συνείδησή μας και να γίνει τρόπος ζωής. Κάθε στιγμή μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι και να ζώσουμε ζωές, έχοντας τη σωστή ενημέρωση για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

zaxaro ekav 3 zaxaro ekav 5  zaxaro ekav 8

Οι διασώστες του τομέα ΕΚΑΒ Πάτρας που συμμετείχαν στη δράση ευχαρίστησαν το δήμαρχο Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλο και τους αντιδημάρχους του, για την βοήθειά τους στην εκδήλωση και την παρουσία τους. Επίσης ευχαρίστησαν το Κ.Υ. Ζαχάρως για την παραχώρηση του χώρου, καθώς και όλους όσοι ευαισθητοποιήθηκαν και αφιέρωσαν λίγο από το χρόνο τους, για να ενημερωθούν για την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

zaxaro ekav 6  zaxaro ekav 7

Συγχαρητήρια έδωσαν και στις εθελοντικές ομάδες της περιοχής για τις δράσεις τους, όπως στη Διασωστική Εθελοντική Ομάδα Φιγαλείας και τη Διασωστική Ομάδα Ηλείας.