Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Ουρουγουάη-Πορτογαλία 2-1: Κωδικός «Καβάνι»!

Ουρουγουάη-Πορτογαλία 2-1: Κωδικός «Καβάνι»!
Μετά τον Λιονέλ Μέσι ήρθε και η σειρά του Κριστιάνο Ρονάλντο να μείνει νωρίς-νωρίς εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου, ελέω του Έντινσον Καβάνι, του Λουίς Σουάρες και της παρέας τους! Η σκληροτράχηλη Ουρουγουάη εκμηδένισε τον σούπερ σταρ της Πορτογαλίας και στην αντίπερα όχθη βρήκε δις δίχτυα, και τις δύο φορές με δράστη τον σπουδαίο σκόρερ της Παρί Σεν Ζερμέν, για να περάσει έτσι στους «8» του Μουντιάλ, όπου την περιμένει η Γαλλία.


Για να έρθει, πάντως, το τελικό 2-1 υπέρ της, η "Σελέστε" χρειάστηκε να... δουλέψει αρκετά. Το γεγονός ότι προηγήθηκε πολύ νωρίς στο παιχνίδι την έφερε για αρκετή ώρα σε θέση άμυνας, με τους Πορτογάλους να επιτίθενται κατά κύματα, χωρίς πάντως να καταφέρουν να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες. Η ισοφάριση, ωστόσο, ήρθε με τον Πέπε, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του σε Μουντιάλ.
Ο πορτογαλικός ενθουσιασμός, όμως, δεν κράτησε παρά επτά λεπτά, καθώς στο 62' ο Καβάνι πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, το δεύτερο προσωπικό του, στο οποίο ο -αρνητικός σε όλο το παιχνίδι- Κριστιάνο και οι συμπαίκτες του δεν βρήκαν απάντηση μέχρι το φινάλε. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το γεγονός ότι παρά τα πολλά και σκληρά μαρκαρίσματα, ο... αθεόφοβος Μεξικανός ρέφερι Ράμος κατάφερε να βγάλει όλο το ματς δείχνοντας μόλις μία κίτρινη κάρτα, κι αυτή στο 90'+3' στον Ρονάλντο για -τι άλλο- διαμαρτυρία...
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Κάσερες, Χ. Μ. Χιμένες, Γοδίν, Λασάλτ, Νάντες (80' Σάντσες), Τορέιρα, Βεσίνο, Μπεντανκούρ (63' Ροντρίγκες), Σουάρες, Καβάνι (74' λ. τρ. Στουάνι).
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίτσιο, Ρικάρντο, Πέπε, Φοντέ, Ράφαελ, Μπερνάρντο, Ουίλιαμ, Αντριέν (65' Κουαρέσμα), Ζοάο Μάριο (85' Φερνάντες), Γκουέντες (74' Αντρέ Σίλβα), Κρ. Ρονάλντο.