Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο της πρώην βουλευτού Φρόσως Σπεντζάρη

'http://media.enikos.gr/data/photos/resized/720_683105_53e3a0537b-97feacbddd4e57c0.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, πληροφορηθείς τον θάνατο της πρώην βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Φρόσως Σπεντζάρη, δήλωσε:
«Η Φρόσω Σπεντζάρη υπήρξε μία δυναμική και δραστήρια γυναίκα, πολιτικός και επιστήμων, που υπηρέτησε με εντιμότητα τα πιστεύω της στην πολιτική, συνδικαλιστική και κοινωνική πορεία της. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους της». 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

==================

Πέθανε σήμερα 8 Νοεμβρίου σε ηλικία 77 ετών, η πρώην βουλευτής Ηλείας της
Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 1981 - 1985, Ευφροσύνη (Φρόσω) Σπεντζάρη.
Είχε γεννηθεί το 1942 στο Βαρθολομιό Ηλείας και ήταν κόρη του επίσης βουλευτή Ηλείας, Νικολάου Σπεντζάρη. Σπούδασε στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και είχε διατελέσει επίσης γενική γραμματέας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου καθώς επίσης και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών. Ήταν παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού. 

Ο πρώην Βουλευτής Ηλείας και υφυπουργός Γιώργος Κοντογιάννης, με αφορμή τον θάνατο της πρώην Βουλευτού Φρόσως Σπεντζάρη, δήλωσε τα ακόλουθα: «Η απώλεια της Φρόσως Σπεντζάρη, δεν είναι απώλεια μόνο για την Ηλεία αλλά τη μεγάλη οικογένεια της φιλελεύθερης παράταξης. Από νέα κοπέλα είχε μόνο ένα μέλημα: Πώς θα βοηθήσει τον τόπο της και τους συμπολίτες της. Προσωπικά, ως δημότης Βαρθολομιού, έζησα από κοντά το πάθος της για προσφορά στην Ηλεία και στην Ελλάδα και ωφελήθηκα από τη στήριξή της. Έχοντας ως μέντορά της τον πατέρα της Νίκο Σπεντζάρη, τίμησε με την παρουσία της στην πολιτική και την πολιτική κληρονομία της και τον τόπο της. Θα την θυμάμαι πάντα με ευγνωμοσύνη και θαυμασμό για τον δυναμισμό της και την αγάπη της για το Βαρθολομιό, την Ηλεία και την πατρίδα».

Δήλωση Ευγενίας Νικολοπούλου για το θάνατο της Φρόσως Σπεντζάρη: «Μια δυναμική γυναίκα, ένας σπάνιος άνθρωπος, μια ισχυρή προσωπικότητα, η Φρόσω Σπεντζάρη έφυγε από τη ζωή, κλείνοντας τον κύκλο των 77 χρόνων επίγειας παρουσίας. Ήταν η αγαπημένη πολιτικός όλων των Ηλείων. Κόρη του αείμνηστου γιατρού – πολιτικού Νικολάου Σπεντζάρη, η Φρόσω με το πλατύ χαμόγελο, με την αυθεντικότητα και αμεσότητά της, πρωταγωνίστησε στη δημόσια ζωή της Ηλείας και 30 και πλέον χρόνια. Εκλέχθηκε βουλευτής το 1981 και πολιτεύθηκε μέχρι το 1993… Είχε δυναμισμό, φωνή και θέσεις καθαρές και υπερασπιζόταν μαχητικά τα συμφέροντα και τις διεκδικήσεις της Ηλείας. Η Φρόσω Σπεντζάρη τίμησε την πολιτική, την κοινωνία, τον τόπο με το ήθος, με την ευγένεια και την εντιμότητά της. Υπηρέτησε με πάθος την Φιλελεύθερη Παράταξη και ήταν πάντα κοντά στους Ηλείους και στα προβλήματά της. Τ’ όνομά της καταχωρήθηκε στις σελίδες της τοπικής ιστορίας με έντονα γράμματα. Ήταν για όλους τους πολιτευόμενους παράδειγμα… Η Ηλεία δεν θα την ξεχάσει ποτέ».

Πηγή: patrisnews