Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

«Μουσική και ποδόσφαιρο» 20 χρόνια μετά την κατάκτηση του Euro από την Ελλάδα

 «Μουσική και ποδόσφαιρο» 20 χρόνια μετά την κατάκτηση του Euro από την Ελλάδα

Με αφορμή την συμπλήρωση εικοσαετίας από την κατάκτηση του Euro 2024 από την Ελλάδα, την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 6μμ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση.
Συμμετέχουν οι: Τάκης Φύσσας, Νίκος Σαργκάνης, Στέλιος Μανωλάς, Νίκος Μάλλιαρης, Φαίδρα Γιαννέλου, Λευτέρης Βενιάδης, Γιάννης Γεωργάκης, Βάλια Βράκα, Αλέξανδρος Χαρκιολάκης. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διανέμονται 1 ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης..
Η θεματική της εκδήλωσης είναι «Happening για τη σχέση της μουσικής με το ποδόσφαιρο».

Όπως αναφέρει ο σύλλογος φίλων της μουσικής που διοργανώνει την εκδήλωση σε συνεργασία με την πρωτοβουλία φιλάθλων «Επίσκυρον»:

«12 Ιουνίου 2004: το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004 ξεκινά

12 Ιουνίου 2024: 20 χρόνια μετά, ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής τιμά την επέτειο της κατάκτησης του Euro από την Ελλάδα, με μια εκδήλωση-happening, με την παρουσία διακεκριμένων προσωπικοτήτων τόσο από το χώρο της μουσικής όσο και από το χώρο του ποδοσφαίρου.

Στο ανατρεπτικό πάνελ καλεσμένοι είναι ποδοσφαιριστές, αθλητικοί παράγοντες, δημοσιογράφοι, μουσικοί και μουσικολόγοι, υπό τους ήχους της μουσικής του φανατικού ποδοσφαιρόφιλου Μίκη Θεοδωράκη, του οποίου το αρχείο φυλάσσεται στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής. Κομβικό γεγονός στις αναφορές η συνάντηση του μεγάλου συνθέτη με τους Έλληνες πρωταθλητές του Euro του 2004, το 2012 στο σπίτι του. Επίσης στην εκδήλωση θα τιμηθεί ο Αριστείδης Καμάρας, διακεκριμένος νομικός και ποδοσφαιριστής.

Όλοι μαζί, σε μια εορταστική ατμόσφαιρα, θυμούνται τον θρίαμβο του 2004 και συζητούν για τη σχέση της μουσικής με το ποδόσφαιρο, παρατηρώντας ότι οι ομοιότητες και οι αντιστοιχίες ανάμεσα στις δύο «τέχνες» είναι στην πράξη πολλές περισσότερες από αυτές που στερεοτυπικά έχουμε στο μυαλό μας.

Καλεσμένοι ομιλητές:
Τάκης Φύσσας, πρωταθλητής Ευρώπης 2004
Νίκος Σαργκάνης, παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, περιφερειακός σύμβουλος και μέλος Περιφερειακής Επιτροπής Περιφέρειας Αττικής
Στέλιος Μανωλάς, παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής
Νίκος Μάλλιαρης, προσωπικός φίλος Μίκη Θεοδωράκη, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, πρόεδρος Επίσκυρον
Φαίδρα Γιαννέλου, μαέστρος
Λευτέρης Βενιάδης, συνθέτης, ηθοποιός, καλλιτεχνικός διευθυντής Μουσικού Φεστιβάλ Χίου
Γιάννης Γεωργάκης, δημοσιογράφος, συγγραφέας του βιβλίου Κόμμα αλλάζουμε, ομάδα ποτέ ή Όταν ο Μίκης συνάντησε το ποδόσφαιρο
Βάλια Βράκα, υπεύθυνη Αρχείου Ελληνικής Μουσικής, Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

Συντονισμός: Αλέξανδρος Χαρκιολάκης, Διευθυντής Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής

Συνδιοργάνωση: Επίσκυρον (Το ποδόσφαιρο σε αυτούς που το αγαπούν)».

Χώρος: Αίθουσα Γιάννης Μαρίνος