Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Στις φλόγες ο νομός Ηλείας - Επιχειρούν πάνω από 100 πυροσβέστες!

Καίγονται πολλά σημεία του Νομού. Υπάρχουν διάσπαρτα μέτωπα με πιο ισχυρά αυτά στο Γεράκι και τη Σπαρτουλιά Λασιώνα. Σε κατάσταση συναγερμού είναι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Όπως διαβάζουμε στο IliaLive βρέχει στάχτη στην πόλη της Αμαλιάδας, όπου η φωτιά στο Γεράκι παρουσιάζει αναζωπυρώσεις.
Από την άλλη πλευρά δύο μεγάλα μέτωπα στην περιοχή της Αρετής και της Μέλισσας, έχουν αναγκάσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία να διασπάσει τις δυνάμεις της. Σε εξέλιξη είναι και η φωτιά στην περιοχή Σπαρτουλιά στο Λασιώνα!
Ενισχύσεις φτάνουν στο νομό από την Μεσσηνία και την Αχαΐα.

Συνολικά περισσότεροι από 100 πυροσβέστες συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών που καίνε στο νομό.

Νωρίτερα μια φωτιά σε παραποτάμια έκταση στα Καλυβάκια, έκαψε 2 στρέμματα με καλάμια.
Όλα αυτά, σε ακόμα μία δύσκολη μέρα για την πυροσβεστική, με τις φωτιές να ξεπηδούν η μία μετά την άλλη σε ολόκληρη τη χώρα.

Φωτιά όμως, ξέσπασε το απόγευμα και στην Κυλλήνη, σε πευκοδάσος της περιοχής Μελισσά.
Στο σημείο βρίσκονται 26 πυροσβέστες με 13 οχηματα και 12 άτομοα πεζοπόρο ενώ από αέρος, ενισχύουν τις προσπάθειες κατάσβεσης τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Καίγεται και η Ύδρα
Η Ύδρα δεν διαθέτει πυροσβεστική δύναμη, παρά μόνο κάποια οχήματα του Δήμου που σε περιπτώσεις φωτιάς πηγαίνουν εθελοντικά.
Κάπως έτσι, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά σήμερα στην περιοχή Μπίστη, σε ένα σημείο που εκτός από πεύκα, υπάρχουν διάσπαρτα και σπίτια, χρειάστηκε να ξεκινήσουν 10 πυροσβέστες από τον Πειραιά με 5 οχήματα.
Ήδη, στο σημείο βρίσκεται ελικόπτερο αλλά και ένα αεροσκάφος που κάνουν προσπάθειες κατάσβεσης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ρόδος - Απειλούνται από τη φωτιά τα ελάφια στον εθνικό δρυμό
H φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι μεταξύ του Αγίου Σίλα και της κοιλάδας των Πεταλούδων. Όμως το απόγευμα φούντωσε και δυνάμεις της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν από τον Πειραιά για να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης.
Συγκεκριμένα, από τον Πειραιά ξεκίνησαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα που αναμένεται να φτάσουν το πρωί.

Στο σημείο ήδη βρίσκονται και επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο ενώ από αέρος μέχρι που έπεσε το φως της μέρας, έδιναν μάχη με τη φωτιά 5 Κανανέρ και ένα ελικόπτερο. Οι πυροσβέστες προσπαθούν μεταξύ άλλων να σώσουν από τη φωτιά τα ελάφια του εθνικού δρυμού, μέσα στον οποίο έφτασε η φωτιά.

Τα στοιχεία πάντως, "δείχνουν" εμπρησμό καθώς τις προηγούμενες μέρες, άλλες τέσσερις φορές είχαν προσπαθήσει άγνωστοι να βάλουν φωτιά στην ίδια δασική περιοχή.
Μέχρι αυτή την ώρα, υπολογίζεται ότι έχουν καεί 2.000 στρέμματα δάσους...

newsit.gr