Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα συνθήματα, που εγκαινίασε ο κ. Βενιζέλος ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, στην Κ.Ο. του κόμματός του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι απόλυτα κατανοητό ο αρχηγός ενός κόμματος που καταρρέει να διακατέχεται από ηττοπάθεια.
Τα όσα λέει, όμως, για την επιδίωξη αυτοδυναμίας:
Αποκαλύπτουν μια σύγκρουση Βενιζέλου εναντίον Βενιζέλου, γεμάτη ανειλικρίνεια, ασυνέπεια και αντιφάσεις.
Διαψεύδουν τον ισχυρισμό του ότι θα λέει την αλήθεια.
Όσα μας λέει σήμερα περί αυτοδυναμίας είναι τα ακριβώς αντίθετα από εκείνα που έλεγε κάποτε.
Ιδού μια γεύση της σύγκρουσης Βενιζέλου εναντίον Βενιζέλου:
-   “Οι «μεγάλοι συνασπισμοί» αλλοιώνουν θεμελιώδεις παραδοχές της σύγχρονης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας”. (Ελευθεροτυπία, 27/05/2007).
-   “Είμαι υπέρ των καθαρών λύσεων που μπορεί να τις παρακολουθεί και να τις ελέγχει ο πολίτης, χωρίς παρασκηνιακές και αδιαφανείς συνεννοήσεις. Είμαι υπέρ των αυτοδύναμων κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών”. (Έθνος, 02/07/2007).
-   “Ο πολίτης, την επομένη ημέρα θέλει να έχει μια κυβέρνηση που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και ευθύνες και όχι μια αόριστη κατάσταση διαπραγματεύσεων, διαβουλεύσεων και ανταλλαγών κομματικών θέσεων και πυρών” (Ράδιο Θεσσαλονίκη, 05/09/2009).
-   “Την επομένη των εκλογών οι πολίτες δεν θέλουν αβεβαιότητα και διαβουλεύσεις, αλλά μια σταθερή κυβέρνηση, ικανή να αναλάβει μεγάλες πρωτοβουλίες και να δώσει ρυθμό στη χώρα” (Έθνος, 06/09/2009)».  
-   “Μία συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων αλλοιώνει τα δεδομένα ενός σύγχρονου, δημοκρατικού κοινοβουλευτικού συστήματος διακυβέρνησης”. (Νίκη, 30/09/2009).
-   “Η αυτοδυναμία είναι η εγγύηση της σταθερότητας και της προγραμματικής σαφήνειας” (Τα Νέα, 01/10/2009).