Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Θόδωρος Σκυλακάκης: Ο αποπροσανατολισμός δεν οδηγεί στην ανάκαμψη

Ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, μέλος της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE),έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ενώ η κοινή γνώμη ασχολείται με την φαρσοτραγωδία του χειρισμού της λίστας Λαγκάρντ και τις αψιμαχίες με τους πασίγνωστους «αγνώστους», η οικονομική καταστροφή, που προκαλούν η αύξηση της ανεργίας και η επιδείνωση της ύφεσης, κορυφώνεται. Τα εργοστάσια συνεχίζουν να κλείνουν, οι επιχειρήσεις να χρεοκοπούν και η ανεργία ανέβηκε πάλι τον Οκτώβριο στο 26,8% (1,35 εκ. άνεργοι τον Οκτώβριο και 56,6%ανεργία νέων), διαψεύδοντας για άλλη μια φορά τις ροζ προβλέψεις της τρόικας και των ευρωπαίων αξιωματούχων.
Το κύριο εμπόδιο για την ελληνική ανάκαμψη, η υπερφορολόγηση της οικονομίας και των εντιμότερων φορολογουμένων, συνεχίζεται και εντείνεται. Ο αποπροσανατολισμός και η ανάδειξη γεγονότων που αυξάνουν την πολιτική ένταση, δεν πρόκειται να φέρουν πιο κοντά την ανάκαμψη. Αντίθετα, καθιστούν την εφιαλτική κατάσταση που βιώνουν τα εκατομμύρια πολίτες, που έχουν παγιδευτεί στον φαύλο κύκλο της απόγνωσης, ακόμα χειρότερη.