Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Υποψηφιότητα-έκπληξη απέναντι στον Αυγενάκη για τη θέση του Γραμματέα της ΝΔ

Υποψηφιότητα-έκπληξη απέναντι στον Αυγενάκη για τη θέση του Γραμματέα της ΝΔ

Υποψηφιότητα-έκπληξη απέναντι στον Λευτέρη Αυγενάκη για το αξίωμα του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκεται… στα σκαριά τις τελευταίες ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις δραματικές εξελίξεις στην ΟΝΝΕΔ, και στο περιθώριο παρασκηνιακών επαφών και ζυμώσεων στελεχών, που βλέπουν με σκεπτικισμό τις κινήσεις της ηγεσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει πέσει στο τραπέζι η σκέψη να υποστηριχτεί πρόσωπο με διακριτή διαδρομή, και αποτύπωμα τόσο στο καραμανλικό όσο και στο σαμαρικό στρατόπεδο, απέναντι στον Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Κρητικός πολιτικός ήταν τους προηγούμενους ο… κηδεμόνας του Ανδρέα Παπαμιμίκου, καθώς τοποθετήθηκε αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να… εκλέγχει την “πέτρα του σκανδάλου” των πρόσφατων δραματικών εξελίξεων στην ΟΝΝΕΔ.
Πριν από περίπου μια εβδομάδα είχαν κυκλοφορήσει σενάρια περί υποψηφιότητας του Βασίλη Κικίλια για τη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, η σκέψη εκείνη ωστόσο εγκαταλείφθηκε, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμεινε συνεπής στην απόφασή του να στηρίξει τον Λευτέρη Αυγενάκη.
Σήμερα, το συγκρουσιακό σενάριο επανήλθε, αυτή τη φορά ωστόσο συζητείται παρασκηνιακά ένα όνομα με μεγαλύτερο πολιτικό βάρος και διαδρομή από τον Βασίλη Κικίλια, που να μπορεί να συγκεντρώσει ψήφους τόσο από τους καραμανλικούς όσο και από τους σαμαρικούς, και έτσι να καταγραφεί ως αξιοσημείωτο αντίπαλο δέος στη μητσοτακική”επιλογή του Λευτέρη Αυγενάκη.
Στην περίπτωση που οι ζυμώσεις δεν οδηγήσουν σε αίσιο αποτέλεσμα, η “αντίσταση” στις επιλογές της ηγετικής ομάδας θα εκφραστεί με λευκά στην ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής.
Γεράσιμος Σπυράκης / ysterografa.gr