Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Tο τελευταίο αντίο στο πρώην υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γεράσιμου Αρσένη

Κηδεία Γεράσιμου Αρσένη: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο» (photos)
Στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αεροπαγίτου, στο Κολωνάκι πραγματοποιείται  η εξόδιος ακολουθία του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γεράσιμου Αρσένη.
Ο Γεράσιμος Αρσένης, πέθανε την Τρίτη, 19 Απριλίου, σε ηλικία 85 ετών. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε. 
AdTech Ad
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν τον Γεράσιμο Αρσένη, τον πρώτο «τσάρο της οικονομίας» και στενό συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου.
Image 3 Η εκκλησία έχει "κατακλυστεί" από πλήθος κόσμου, που έχουν φτάσει στο σημείο για να του πουν το τελευταίο αντίο.
Κεντρικό πρόσωπο η σύζυγός του, Λούκα Κατσέλη, που όπως είναι λογικό είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Στο σημείο έχουν σπεύσει δεκάδες εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτικής σκηνής, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας.
Το παρών από την πλευρά της κυβέρνησης έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, αλλά και ο υπουργός Πολτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, καθώς και ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής..
 
Πολλά είναι ακόμη τα πρώην -και νυν- μέλη του ΠΑΣΟΚ που έφτασαν στον Ιερό Ναό για να αποχαιρετήσουν τον Γεράσιμο Αρσένη, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο -επίσης- πρώην πρόερος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και η τωρινή πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά, η οποία συνοδεύεται από τον Θάνο Μωραΐτη. Παρούσα και η επί χρόνια υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, ο Αντρίκος Παπανδρέου, η Δήμητρα - Λιάνη Παπανδρέου, αλλά και ο πρώην υπουργός επί ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου, καθώς και το ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Τσοβόλας.και οι Θεόδωρος Κατσανέβας, Νίκος Σηφουνάκης, Γιάννης Μανιάτης ,Χάρης Καστανίδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Φίλιππος Πετσάλνικος..
Από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Καρύδης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Δημήτρης Ρέππας και ο Στέφανος Τζουμάκας. Ακόμη οι Έλενα Παναρίτη, Μανώλης Γλέζος, Γιώργος Ανωμερίτης και Απόστολος Κακλαμάνης.
Τον Γεράσιμο Αρσένη θέλησαν να τιμήσουν ακόμη η πρώην Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ο πρώην υπουργός και Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, ο πρώην "τσάρος" της Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, αλλά και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Θεόδωρος Φορτσάκης και ο Σταύρος Δήμας.. Στην κηδεία βρέθηκαν κι άλλα στελέχη της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, και η υφυπουργός Βιομηχανίας και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τσάκρη, αλλά και ο εν ενεργεία αντιπρόεδρος της Βουλής, Τάσος Κουράκης.
Ακόμη στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αεροπαγίτου βρέθηκε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, αλλά και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικου Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος, αλλά και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, αλλά και η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου..
Επιπρόσθετα, το "ύστατο χαίρε" στον Γεράσιμο Αρσένη είπαν μεταξύ άλλων η Άννα Νταλάρα, η Άννα Φόνσου και ο συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός....
Η ταφή του θα γίνει στο Μαρούσι, σε στενό οικογενειακό κύκλο.