Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

ΥΠΟΠΤΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Πρωτοφανής, ύποπτη και απαράδεκτη η μη δημόσια ανακοίνωση των αποφάσεων του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε εχθές για τη διαμόρφωση της νέας ιεραρχίας του Στρατού, ενώ στο Ναυτικό και την Αεροπορία οι κρίσεις ανακοινώνονται κανονικά. Εν ώρα μάλιστα έκτακτης ανάγκης σε Έβρο αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα,  οι αποφάσεις του Αρχηγού Στρατού κάθονται στο Γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ενώ απαιτείται και η υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο τελευταίος έχει δικαίωμα υπογραφής μέχρι σήμερα, γεγονός που βάζει σε σκέψεις τους λόγους της καθυστέρησης της ανακοίνωσής τους.

Η πρωτοφανής κωλυσιεργία, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, αποτελεί εκτός όλων των άλλων ασέβεια και για τους Έλληνες Αξιωματικούς που αφιέρωσαν τη ζωή τους, μαζί με τις οικογένειές τους, στην υπηρέτηση των αξιών του Έθνους μας και δεν γνωρίζουν το ελάχιστο, δηλαδή την αξιολόγησή τους. Επιπλέον δημιουργείται ένα επικίνδυνο κενό καθώς όλοι βρίσκονται υπό καθεστώς αβεβαιότητας και αδυνατούν να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις προφανώς. Στο μεταξύ δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι οι αποφάσεις του Στρατιωτικού Συμβουλίου δεν είναι αρεστές στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και ίσως επιχειρεί την ανατροπή τους κωλυσιεργώντας. Ας περιμένουμε λίγες ώρες να δούμε τι άλλο θα προκύψει, ενώ υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα στο υπουργείο Άμυνας.

Η νύχτα ίσως ήταν μακριά, θυμίζοντας τις νύχτες των ανασχηματισμών του Βαθέως Κράτους όταν άλλοι κοιμήθηκαν Υπουργοί Άμυνας και τελικά ξύπνησαν με άλλο χαρτοφυλάκιο. Μέρες που ελπίζουμε να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. 

Λ. ΚΑΛΑΜΑΡΑ

Thedayaftergr