Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Άρης – Λεβαδειακός 3-0: Δημιουργούν και σκοράρουν οι «κίτρινοι». Άστοχοι οι Βοιωτοί

 Άρης – Λεβαδειακός 3-0: Δημιουργούν και σκοράρουν οι «κίτρινοι». Άστοχοι οι Βοιωτοί  

Την ποιότητα που τον χαρακτηρίζει στην δημιουργία και την επίθεση επιβεβαίωσε ο Άρης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, κόντρα στον Λεβαδειακό (3-0). Οι «κίτρινοι» ήταν παραγωγικοί, είχαν σε καλή βραδιά τον Αργεντίνο μεσοεπιθετικό Ντάνιελ Μαντσίνι που πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, οπότε και κρίθηκε υπέρ των Θεσσαλονικέων το ματς.

Οι Βοιωτοί αδίκησαν τους εαυτούς τους στο συγκεκριμένο διάστημα, από τη στιγμή που είχαν τις δικές τους καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά δεν τις μετουσίωσαν σε γκολ. Όταν στο καλό τους διάστημα μένουν με δύο γκολ πίσω στο σκοιρ δεν θα μπορούσαν να περιμένουν τίποτα καλύτερο στο Χαριλάου, από τη στιγμή που στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό. Βοήθησε πολύ και η είσοδος του Μανού Γκαρθία που έβγαλε ποιότητα και πάσες για γκολ στον Γκρέι, ο οποίος αξιοποίησε έστω μία από αυτές και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Και οι δύο ομάδες μπήκαν με επιθετικό προσανατολισμό στο γήπεδο, με τους «κίτρινους» να εμφανίζονται πιο αποτελεσματικοί, μιας και στην πρώτη τους καλή ευκαιρία στο ματς κατάφεραν να προηγηθούν.

Ο Γκρέι βρήκε με όμορφη κάθετη τον Μαντσίνι λίγο έξω από την περιοχή και αυτός με ένα εξαιρετικό αριστερό σουτ βρήκε δίχτυα για το 1-0 στο 12′.

Ο Άρης μετά το 1-0 του 12′ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, καταφέρνοντας να μετουσιώσει την κυριαρχία του σε γκολ, ξανά με δράστη τον Μαντσίνι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.

Ο Μαντσίνι με μια όμορφη ενέργεια άνοιξε την άμυνα του Λεβαδειακού, πέρασε ανάμεσα από Μεχία και Βήχο και με ένα ωραίο αριστερό πλασέ νίκησε τον Μάρκοβιτς.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος στο δεύτερο ο Άρης ανέβασε στροφές και περιόρισε σε παθητικό ρόλο τον Λεβαδειακό. Ο Γκρέι έκανε αισθητή την παρουσία του σε αυτό το ημίχρονο, έχοντας ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών.

Στο 51′ πετάχτηκε ωραία στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 60′ και το 62′ αστόχησε από πλεονεκτική θέση, με το δεύτερο μάλιστα να το κάνει με ωραία ατομική ενέργεια.

Ότι δεν κατάφερε στις προηγούμενες περιπτώσεις το έκανε στο 68′.

Ο Πάλμα έβγαλε μια εξαιρετική μπαλιά για τον Γκρέι, περνώντας την μπάλα πάνω από τον Βινίσιους και ο Γκρέι με πλασέ στην κίνηση αυτή τη φορά δεν αστόχησε και έγραψε το 3-0.

Ο Βήχος στο 67ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Τελευταία αξιόλογη στιγμή στο παιχνίδι ήταν η ευκαιρία του Ζερβινιό στο 89ο λεπτό.

Άρης (Μπούργος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πέεσρμαν (Μαζικού 82′), Νταμπό (Ντιόπ 46′), Ντουκουρέ, Μαντσίνι, Καμάτσο (Γκαρθία 46′), Πάλμα (Ζερβινιό 74′), Γκρέι (Χατζηιωάννου 83′).

Λεβαδειακός (Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδης, Τζημόπουλος, Βινίσιους, Βήχος, Μπελμόντε (Λούα Λούα 58), Μεχία, Συμελίδης (Ρεγκίς 77′), Βρακάς (Βουτσάς 77′), Μουτίνιο (Νίκας 62′), Δούμτσιος.