Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

Θλίψη! Ερανος για να πάνε οι Ελληνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θλίψη! Ερανος για να πάνε οι Ελληνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες Η εκπροσώπηση της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Γι’ αυτό το σκοπό γίνεται έρανος, ώστε να προετοιμαστούν οι Ελληνες αθλητές που διεκδικούν την πρόκρισή τους στη διοργάνωση, αλλά και για να μπορέσουν να μεταβούν στη Βραζιλία όσοι έχουν προκριθεί.
Εξυπακούεται ότι έστω και δύσκολα η ελληνική σημαία θα είναι και πάλι η πρώτη που θα μπει στο στάδιο κατά την παρέλαση των αποστολών στην τελετή έναρξης.

Όμως, όποιος υποστηρίξει ότι προέχουν θέματα ζωτικής σημασίας έχει δίκιο και κανείς δεν μπορεί να του το αρνηθεί. Αυτό το αναγνωρίζουν όλοι και η Pledge Sports που κινεί τον διαδικτυακό έρανο για τους Ελληνες αθλητές, τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο να απουσιάσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες η χώρα, στην οποία η υφήλιος χρωστά την ύπαρξη του αθλητισμού.

Η πλατφόρμα που υποστηρίζει ότι ασχολείται με την εξεύρεση χορηγιών στους αθλητές (διενεργεί παράλληλα κι άλλους εράνους) αναφέρει ότι η Ελλάδα, η “μήτρα” των Ολυμπιακών Αγώνων, ήταν πάντα παρούσα σε όλες τις διοργανώσεις και εξηγεί: “Η οικονομική ταραχή καθιστά αναγκαία την εξεύρεση πόρων, ώστε προετοιμαστούν οι αθλητές για να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους”. Έπειτα, η Pledge Sports ρωτά: “Μπορείς να βοηθήσεις ένα έθνος που έχει προσφέρει τόσα στον αθλητισμό όσα κανένα άλλο;”.

Ο οργανισμός τονίζει πως στόχος είναι να βοηθήσει στην προετοιμασία και την παρουσία των Ελλήνων στη Βραζιλία και υποστηρίζει ότι όσα χρήματα συγκεντρωθούν από τον διεθνή διαδικτυακό έρανο θα δοθούν στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το κείμενο μέσω του οποίου αναζητούνται χορηγίες για τους Ελληνες αθλητές εκθειάζει τον Ολυμπισμό και την Ελλάδα και τις τελευταίες ώρες διαφημίζεται και στο FACEBOOK. Το σύνθημα της προσπάθειας -που θα διαρκέσει 48 ημέρες- είναι “Get Greece to the Olympics”! Τα ποσά της δωρεάς προς την ελληνική ομάδα κυμαίνονται από 5 έως 50 ευρώ…

Οι δωρεές γίνονται μέσω του παρακάτω διαδικτυακού τόπου:

https://www.pledgesports.org/projects/greek-olympic-team-olympics/


newsit.gr