Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Πέτρος Τατούλης «Πολύτιμος εταίρος της ΕΡΤ η Περιφέρεια Πελοποννήσου» - Πρωτόκολλο συνεργασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου – ΕΡΤ



Εμφάνιση P1030902.JPG
«Η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ΕΡΤ θα αποτελέσει το δρόμο ισχυροποίησης και εμβάθυνσης της πολύπλευρης και αντικειμενικής ενημέρωσης με στόχο τη μόχλευση των καλών πρακτικών που υιοθετούνται στις Περιφέρειες, στον αντίποδα της γενικευμένης μιζέριας που επικρατεί στη χώρα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Διονύση Τσακνή, με τον οποίο συμφωνήθηκε η σύναψη πρωτοκόλλου συνεργασίας για τη θεσμική συμπόρευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΕΡΤ στους τομείς της ενημέρωσης, του πολιτισμού, της παιδείας και της ανάδειξης της δημιουργικότητας της Περιφέρειας.
Εμφάνιση P1030911.JPG«Απαιτείται αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου, ώστε το βάρος να δοθεί στις Περιφέρειες» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου θέτοντας το πολιτικό διακύβευμα και σημείωσε ότι οι Περιφέρειες έχουν θέση και ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή, αφενός γιατί αποτελούν εκ των κορυφαίων θεσμικών παραγόντων στη χώρα, αφετέρου, γιατί μπορούν να αναδείξουν τη δημιουργικότητα, τη νηφαλιότητα και τη σύνεση των καλών πρακτικών που μοχλεύουν.
Εμφάνιση P1030931.JPG«Η ΕΡΤ αποτελεί κοινωνικό εργαλείο και δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση, σε κανένα κόμμα, παρά μόνο στους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες» συνέχισε ο κ. Τατούλης και εξέφρασε τη βούληση να συνεργαστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την ΕΡΤ σε πιλοτικά προγράμματα.
Εμφάνιση P1030915.JPGΟ Πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Τσακνής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, «έναν πολιτικό που μπορούμε να συνεννοηθούμε», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και τη βούλησή του να συνδράμει η ΕΡΤ στην ανάδειξη του ρόλου των Περιφερειών και των καλών πρακτικών που εφαρμόζονται.
Ο κ. Τσακνής σημείωσε επίσης ότι με το πρωτόκολλο συνεργασίας που σύντομα θα υπογραφεί με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, θα βοηθηθεί σημαντικά η ΕΡΤ να εκπληρώσει την κοινωνική της αποστολή, αλληλεπιδρώντας προσεγγίζοντας ακόμη περισσότερο τον πολίτη.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής των Περιφερειακών Σταθμών κ. Γεώργιος Παπαζαχαρίου, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΑ Τρίπολης κα Δέσποινα Αρσένη, Πέγκυ Μπρούσαλη και Βασίλης Κούβαλης.