Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Δραματικό μήνυμα Τσίπρα: Και με επιστροφή στη δραχμή μνημόνιο θα υπάρχει

http://agrocosmos.com/wp-content/uploads/2015/06/%CE%91%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CE%A4%CF%83%CE%B9%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-1.jpgΠαρά τις έντονες διαφωνίες που έχουν ξεπεράσει τους 30 βουλευτές εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας καταχειροκροτήθηκε όταν μπήκε στην αίθουσα για να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ φίλησε και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε την κατάσταση της χώρας και δήλωσε πως έδωσε μάχη όχι μόνο τις 17 ώρες της Συνόδου Κορυφής αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης. Σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τίμησε την λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου και προσπάθησε να διαπραγματευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εξαντλώντας όλα τα διαπραγματευτικά μέσα.

Σε αυστηρούς τόνους ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ούτε τη βούληση ούτε την προσπάθεια της κυβέρνησης για να φέρει μία αμοιβαία επωφελή λύση.

Έστειλε μάλιστα σαφές μήνυμα σε όλους εκείνους που διαφωνούν με τα μέτρα και μιλούν για εναλλακτικές, λέγοντας πως "εγώ εξάντλησα από την πλευρά μου όλες τις διαπραγματευτικές δυνατότητες, εξέτασα όλες τις εναλλακτικές λύσεις". Τους ζήτησε μάλιστα σε όσους διαφωνούν να προτείνουν με "ειλικρίνεια μια αξιόπιστη και εναλλακτική λύση που θεωρούν ότι δεν αξιοποίησα ή δεν σκέφτηκα κατά τη διαπραγμάτευση" .

Ο Έλληνας πρωθυπουργός περιέγραψε τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, λέγοντας πως κύκλοι μέσα στην ευρωζώνη ήθελαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και μάλιστα με τρόπο που δεν θα άφηνε περιθώρια για τα θετικά που θα είχε η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Αυτό άλλωστε είχε δηλώσει και στη χθεσινή του συνέντευξη, λέγοντας πως ακόμα και στην επιστροφή στη δραχμή πάλι θα υπήρχε μνημόνιο.

Ξεκαθάρισε πως χρέος της κυβέρνησης ήταν να αποφύγει μια σοβαρή επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης και της οικονομικής καταστροφής και έδωσε τη μάχη για να βελτιωθεί ότι μπορεί.

Τέλος, κάλεσε όλους τους βουλευτές παρά τις διαφωνίες τους να διατηρήσουν την ενότητα και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του κόμματος μπροστά σε αυτές τις δύσκολες και ιστορικές στιγμές.