Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

μεθοδεύσεις του Υπουργού Εργασίας σχετικά με τη συγκρότηση επιτροπής προς επίλυση του θέματος της συνέχισης του έργου των καταργημένων Οργανισμών ΟΕΚ-ΟΕΕ, καταγγέλλει ο Νίκος Νικολόπουλος

Ο Υπεύθυνος Τομέα  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας,  κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τις μεθοδεύσεις του Υπουργού Εργασίας σχετικά με τη συγκρότηση επιτροπής προς επίλυση του θέματος της συνέχισης του έργου των καταργημένων Οργανισμών ΟΕΚ-ΟΕΕ, αλλά και με την ανάληψη καθηκόντων του προσωπικού τους στον ΟΑΕΔ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνης, δεσμεύτηκε πριν από 15 ημέρες για την άμεση σύσταση επιτροπής, ώστε να βρεθεί η βέλτιστη λύση στη συνέχιση του έργου των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας και στην εξασφάλιση των εργαζομένων.
Μέχρι σήμερα, όμως, δεν έχει κάνει τίποτα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ισχυρίζεται -σε συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ- χωρίς ίχνος ντροπής, ότι η Νέα Δημοκρατία αντιδρά στη “λύση” που δήθεν προτείνει και γι’ αυτό δεν προχωρεί στην υλοποίηση της.
Και ενώ για τα παραπάνω επικρατεί μια ένοχη αδράνεια, αντίθετα παρατηρείται μία έντονη κινητικότητα όσον αφορά στις μετακινήσεις των υπαλλήλων των δύο καταργημένων Οργανισμών στον ΟΑΕΔ και μάλιστα σε διάσπαρτες υπηρεσίες, ώστε να μην είναι εύκολη η αντίστασή τους στις όποιες μεθοδεύσεις του.
Καταγγέλλουμε τον κ. Υπουργό Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, για τους παραπάνω ψευδείς ισχυρισμούς του. Και απαιτούμε, τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα της θητείας του, να σεβαστεί τους κανόνες και τις υποσχέσεις του και να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στη σύσταση της επιτροπής, ώστε να  αναπτύξει εκεί τη λύση που προτείνει, για να ενημερωθούν, τόσο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι εργαζόμενοι, όσο και όλοι οι πολίτες.
Παράλληλα, καλούμε τον κ. Κουτρουμάνη να αφήσει το προσωπικό του ΟΕΚ στις θέσεις του, έτσι ώστε παράλληλα με την από κοινού εξεύρεση λύσης για την τύχη τους, να κλείσουν όσο είναι δυνατό και οι εκκρεμότητες και η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές να προχωρήσει στο σχεδιασμό του νέου ρόλου των δυο Οργανισμών».