Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Μεγάλη επιτυχία το Δερβενιώτικο τρελό καρναβάλι κόντρα στην κρίση (ΦΩΤΟ)

Μεγάλη η προσέλευση επισκεπτών το τριήμερο της Αποκριάς στη Δυτική Κορινθία και ιδίως στο Δερβένι όπου για μία ακόμη χρονιά τη παράσταση έκλεψε και πάλι , το Δερβενιώτικο καρναβάλι , όπου κατέχει , εδώ και χρόνια, δεσπόζουσα θέση ανάμεσα στίς υπόλοιπες αποκριάτικες εκδηλώσις του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και φυσικά είναι το ωραιότερο καρναβάλι της περιοχής και όχι μόνο, ενώ αποτελεί το μεγαλήτερο πολιτιστικό δρώμενο της Δυτικής Κορινθίας.

Το καρναβάλι διοργάνωσαν η Καρναβαλική Επιτροπή Δερβενίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Δερβενίου σε πείσμα της κατήφειας και της απαισιοδοξίας ξορκίζοντας την κρίση, που έδωσαν ένα διονυσιακό, σατυρικό, γιορταστικό χρώμα
Εκατοντάδες συμπολίτες και πολλοί επισκέπτες συμμετείχαν, δημιούργησαν και χάρηκαν, μέσα σε μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα, γέλιου κεφιού, χαράς, γλεντιού και ξεφαντώματος, με παραδοσιακά εδέσματα και άφθονο κρασί.
 
Άρματα από τα σχολεία μας, το Δερβένι, τη Λυκοποριά, τον Πύργο και τα Ροζενά,  παρελάσουν στο Δερβενιώτικο Καρναβάλι, φτιαγμένα με μικρό κόστος, αλλά και με πολύ μεράκι, όπου συμμετείχαν πανω απο 600 καρναβαλιστές.

Η παρέλαση που ξεκίνησε στις 3:30 μ.μ. από το ύψος του Δημαρχείου , πέρασε μέσα από την κεντρική οδό Γεωργίου Μπαλή για να καταλήξει μετά από ωριαία διαδρομή στην κεντρική πλατεία του Δερβενίου.

Στην πλατεία επακολούθησε αποκριάτικο γλέντι τρελό σε τρελούς ρυθμούς

με το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου ,ενώ το κρασί έρευσαι άφθονο, προσφορά στους καρναβαλιστές.


Συγχαρητήρια σε όλους, που με τη συμμετοχή, τον εθελοντισμό, το μεράκι, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και τη συλλογική προσπάθεια, μας πρόσφεραν πολύ χαρά και γέλιο και φέτος στο Δερβενιώτικο Καρναβάλι
 

Και το βράδυ της Κυριακής στις 8μιση , μετά από το καρναβάλι του Δερβενίου στον Άνω Αιγιαλό επακολούθησε στην πλατεία του χωριού, το πατροπαράδοτο αποκριάτικο έθιμο της «ΦΩΤΙΑΣ» που διοργάνώσε  ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΠΑΝΩ ΓΙΑΛΟΣ», με την ενεργή συμμετοχή των κατοίκων του χωριού.
Επιτυχημένες εκτός από το Δερβένι και τον Άνω Αιγιαλό ήσαν και οι άλλες παραδοσιακές αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο μας, στο Μελίσσι, στο Καμάρι  και στη Ρίζα  και τα πατροπαράδοτα κούλουμα που έγιναν   στη Μάννα με τη παραδοσιακή φασολάδα  στην πλατεία του χωριού, που ετοίμασε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου.. ενώ δεν έλειψαν την Καθαρά Δευτέρα στις 11 το πρωί και τα Κούλουμα από το Ξυλόκαστρο,στην πλατεία Αγίου Βλασίου με μουσική, χορό και νηστίσιμα φαγητά. 
 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ