Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ​Σ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ​Σ


Τις έντονες ανησυχίες και ενστάσεις για τη συγχώνευση του Τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών με το Τμήμα Γραφιστικής στα πλαίσια του σχεδίου «Αθηνά», μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Σύμφωνα και με το Μάριο Τσιγώνια, Εργαστηριακό Συνεργάτη του ΤΕΙ Αθηνών, ο οποίος διαμαρτύρεται εντόνως: «η απορρόφηση του προαναφερόμενου Τμήματος από το Τμήμα Γραφιστικής, δεν θίγει μόνο την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και τους παραγωγικούς κλάδους των εκδόσεων, των εκτυπώσεων και της συσκευασίας», δίνοντας ένα ακόμα πλήγμα «στα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα της Ελευθεροτυπίας και της Ελευθερίας της έκφρασης».

Όπως επισημαίνει ο Εργαστηριακός Συνεργάτης του ΤΕΙ Αθηνών:

«Η χάραξη της Εκπαιδευτικής Πολιτικής μιας Χώρας πρέπει να γίνεται με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας και των ανθρώπων που την αποτελούν και όχι για την εξυπηρέτηση των διαφόρων συμφερόντων, μικρών ή μεγάλων. Πρέπει δίνει προοπτική για την έξοδο από την κρίση και να προετοιμάζει το κατάλληλο έδαφος για την πορεία της χώρας και των ανθρώπων της για τη μετά την κρίση εποχή».

«Η πρόταση συγχώνευσης του Τμήματος Τεχνολογίας Γραφιστικών Τεχνών με το Τμήμα Γραφιστικής συνέπεσε με τη βίαιη κατάργηση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Κατανοείτε ότι με τις εγκληματικές σας αποφάσεις, δίνετε τη χαριστική βολή στη γλώσσα και την πνευματική μας κληρονομιά;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά «την ανάκληση της κατάργησης του μοναδικού Τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών στην Ελλάδα».