Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Από τον κάμπο ολοταχώς για τους «8» ο Αστέρας

Από τον κάμπο ολοταχώς για τους «8» ο Αστέρας (vid)
 Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος επικράτησε με 3-0 στην Λάρισα επί της τοπικής ομάδας στον πρώτο χρονικά αγώνα της φάσης των «16» της διοργάνωσης, έτσι ο αγώνας στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης στις 13/1 (17:15), έχει πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ο Στάικος Βεργέτης θέλησε να ξεκουράσει όλους τους βασικούς και είναι χαρακτηριστικό ότι κανείς ποδοσφαιριστής που ξεκίνησε στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό δεν ήταν στην 11αδα σήμερα.
Παρ' όλα αυτά ο Αστέρας είχε τον πρώτο λόγο στο ξεκίνημα του ημιχρόνου και με ένα εκπληκτικό σουτ του Γιαννούλη στο 18΄ προηγήθηκε με 1-0.
Από εκείνο το σημείο και μετά η Λάρισα ανέβασε την απόδοσή της και πίεζε, προκειμένου να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Όμως, ο Θεοδωρόπουλος ήταν αλάνθαστος όπου χρειάστηκε και κράτησε το «μηδέν» για την ομάδα του.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε. Η Λάρισα πίεζε, αλλά ο Αστέρας ήταν αυτός που πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Στο 65΄ ο Παπαδόπουλος βρήκε εκπληκτικά τον Φούντα, ο οποίος με δεύτερη προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και «έγραψε» το 2-0. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ο Μούκαμ έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
ΛΑΡΙΣΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καβουσάκης, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Κομεσίδης, Γιοβάνοβιτς, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (69΄ Κουτσιανικούλης), Ουρτάδο (75΄ Ναγιάρ), Πάτο, Μπουντόπουλος (57΄ Μαρουκάκης), Μπόγιοβιτς
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Αλόκο, Κιτοκό, Ντουντού (23΄ λ. τρ. Χαμντανί), Κουρμπέλης (79΄ Τορμένα), Δημούτσος (46΄ λ. τρ. Φούντας), Τσοκάνης, Μούκαμ, Παπαδόπουλος

«Βήμα» πρόκρισης έκανε ο Ηρακλής, ο οποίος κόντρα στη ροή του αγώνα επικράτησε εκτός έδρας της Βέροιας, με τους γηπεδούχους να χάνουν πολλές φάσεις, καθώς και πέναλτι.
Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Μπαρτολίνι στο 73΄ κι αυτό καλείται να διαφυλάξει ο «Γηραιός» στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στις 13 Ιανουαρίου στο «Καυτανζόγλειο».
Μια νίκη που γράφει στην... ούγια «Χουάντερσον», καθώς ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ ήταν αυτός που διαφύλαξε το «μηδέν» και έδωσε την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να πετύχουν ένα γκολ το οποίο ήταν αρκετό.
Στο 25΄ ο Μαγέφσκι ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει αλλά ο Χουάντερσον «απογειώθηκε» και στέρησε από τους γηπεδούχους το προβάδισμα. Γενικά η Βέροια ήταν πιο απειλητική, δημιούργησε φάσεις και έφτασε -ξανά- μια ανάσα από το 1-0 στο 62΄ όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ναζλίδη από τον Στάμου.
Ο «παθών» ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Χουάντερσον απέκρουσε. Ετσι, στο 73΄ ο Ντιέγκο Ρομαντο εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Μπαρτολίνι σηκώθηκε με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και χάρισε... μισή πρόκριση στην ομάδα του.
ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Νάστος, Μαραγκός, Όστοϊτς, Νέτο, Άρτσε, Σιόντης, Αμπντούν (60΄ Αμπντούν), Μαγιέφσκι (79΄ Μελικιώτης), Ναζλίδης, Καϊκούτ (60΄ Κόλα)
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Κυριακίδης (64΄ Σαραμαντάς), Στάμου (71΄ Πορτουλίδης), Ιντζόγλου, Κάσσος, Τσιλιανίδης, Ρομάνο (90΄ Τσώτρας), Βέλλιος

Οι υπόλοιποι αγώνες

Ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός αγωνίζεται την Πέμπτη (17:15) στο Δημοτικό Στάδιο Περιβολίων απέναντι στα Χανιά, τη μία από τις τρεις συνολικά ομάδες της Football League που συνεχίζουν στον θεσμό.

Την ίδια ημέρα (15:00), ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στους Ζωσιμάδες από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ οι δύο «δικέφαλοι», ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αγωνίζονται εκτός έδρας την Τετάρτη (19:15 και 17:15 αντίστοιχα), με αντιπάλους την ΑΕΛ Καλλονής και τον Λεβαδειακό αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος:

Τρίτη 5 Ιανουαρίου
Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης 0-3
Βέροια-Ηρακλής 0-1

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου
Δημ. Περιβολίων 15:00 Πλατανιάς-Ατρόμητος
Δημ. Λιβαδειάς 17:15 Λεβαδειακός-ΑΕΚ
Παγκρήτιο Στάδιο 17:15 Εργοτέλης-Πανιώνιος
Δημ. Μυτιλήνης 19:15 ΑΕΛ Καλλονής-ΠΑΟΚ

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου
Ζωσιμάδες 15:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός
Δημ. Περιβολίων 17:15 Χανιά-Ολυμπιακός

* Οι αγώνες ρεβάνς θα γίνουν 12, 13 και 14 Ιανουαρίου.