Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Μην κανονίσετε κάτι για την Κυριακή.Αύριο τελειώνει ο κόσμος, σύμφωνα με τους Βίκινγκς

 
Μην κανονίσετε κάτι για την Κυριακή γιατί ο κόσμος θα τελειώσει αύριο Σάββατο, σύμφωνα με την μυθολογία των Βίκινγκς που θεωρεί ότι στις 22 Φεβρουαρίου η Γη θα ανοίξει για να βγουν οι κάτοικοι του Κάτω Κόσμου και θα ακολουθήσει επική μάχη μεταξύ των Θεών.

Όπως γράφει ο Independent, από τη μάχη μεταξύ των Θεών δεν θα επιβιώσει κανείς. Η Γη θα πέσει στη θάλασσα και η ζωή όπως την γνωρίζουμε θα τελειώσει. Ωστόσο, δύο άνθρωποι που θα επιβιώσουν θα ξαναφέρουν τη ζωή στον κόσμο.

Το Ragnarok, δηλαδή αυτή η «τελική μάχη» μεταξύ των Θεών περιγράφεται στο βιβλίο Prose Edda του 13ου αιώνα και θεωρείται ότι θα συμβεί μετά από τρεις διαδοχικούς χειμώνες που δεν θα διακόπτονται από καλοκαίρι.

Το Jorvik Viking Centre τοποθετεί την ημερομηνία για τα παραπάνω στις 22 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία θα τελειώνει το 30ο Φεστιβάλ των Βίκινγκ. 

Το σημάδι που τους κινητοποίησε είναι ότι - όπως υποστηρίζουν - στις 15 Νοεμβρίου ακούστηκε να ηχεί ένα αρχαίο κέρας και θεωρούν ότι πρόκειται για αυτό του Θεού Heimdallr που θα σημάνει 100 ημέρες πριν την αποκάλυψη.

Η διευθύντρια του Φεστιβάλ, Ντανιέλε Ντάγκλαν ανέφερε: «Το Ragnarok είναι το απόλυτο ορόσημο στη μυθολογία των Βίκινγκ, όταν οι Θεοί πέφτουν και πεθαίνουν – και αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να υποτιμούμε».

πηγη